Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Groninger Museum verlengt succesvolle Kinderbiënnale

maandag 18 oktober 2021
Foto: Siese Veenstra
Foto: Siese Veenstra

Groninger Museum verlengt succesvolle Kinderbiënnale

Het Groninger Museum verlengt de Kinderbiënnale vanaf januari met twee maanden tot en met 13 maart 2022. Ruim 65.000 mensen hebben de interactieve tentoonstelling sinds de opening in juni dit jaar al bezocht. In de zomermaanden waren de tickets zelfs vele weken uitverkocht. Door de verlenging krijgen nog meer mensen de kans om deze bijzondere ervaring te beleven.

Verdeeld over twee verdiepingen toont het museum het werk van nationale en internationale kunstenaars. De Nederlandse kandidaten zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd: Bert Schoeren, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio MAKY, WERC Collective en Wies Noest. De internationale kunstwerken zijn van de kunstenaars die meededen aan de Children's Biennale in Singapore in 2019.

Bijzonder is dat bezoekers de presentaties in het museum zelf mogen aanraken, iets dat in andere tentoonstellingen doorgaans niet het geval is. Het Bamboe Bibber Bos reageert als mensen erdoorheen lopen. En de digitale graffitimuur van WERC Collective komt tot leven als iemand zijn hand ervoor houdt. Met de installatie van Nou&Herkauw creëren voorbijgangers nieuwe digitale fotocreaties en de touwsculpturen van Sandra de Groot groeien door de handgeknoopte creaties van iedereen die op zaal langskomt.

Laatste kans voor Badkat met Guppy
Iedereen die de Badkat met Guppy nog wil zien moet gauw langskomen. De vrolijke Badkat, een gezamenlijk project van het museum met Mooie Wijken en Studio MAKY, dobbert in ieder geval nog in de maand oktober in het water voor het museum.

Kinderambassadeurs
De Kinderbiënnale is een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en te verwonderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken zijn bij alles wat bij deze museale tentoonstelling komt kijken, zoals het schrijven van de tentoonstellingsteksten, meedenken over de pr, meekijken bij de opbouw, leren hoe je een rondleider kunt worden en nog veel meer. De belevenissen van de kinderambassadeurs staan op kinderbiennalegroningen.nl en Instagram #kinderbiennalegm.

De Kinderbiënnale is een samenwerking met National Gallery in Singapore.