Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Groninger Museum verwerft belangrijk werk David LaChapelle

vrijdag 20 april 2018

Met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Titus Fonds en haar mr Rickert J-F. Blokhuis Fund, heeft het Groninger Museum een belangrijk werk van David LaChapelle verworven. Seismic Shift is een prachtig voorbeeld van de complexe geënsceneerde fotografie van LaChapelle en bevat tal van verbanden met de collectie van het museum.

Seismic Shift werpt een interessante blik op de huidige staat van de kunstwereld en kunstmarkt en snijdt thema’s aan als vergankelijkheid, verval en consumentisme. Op de foto is een deels vervallen ruïne van een museum voor hedendaagse kunst te zien met zwaar beschadigde iconische werken van kunstenaars als Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Takashi Murakami en David LaChapelle zelf. Deze kunstenaars staan symbool voor de torenhoge prijzen in de kunstmarkt: een voorbeeld van de wereldwijde vraag onder superrijke kopers voor wie kunst een merk is. Seismic Shift stelt kritische vragen over de beperkte houdbaarheid van kunst. Het werk wordt beschouwd als één van de hoogtepunten uit het oeuvre van David LaChapelle.

Het Groninger Museum is trots op de aankoop. Geënsceneerde fotografie is één van de speerpunten in de collectie. Seismic Shift maakt deel uit van de overzichtstentoonstelling LaChapelle: Good News for Modern Man.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 0503666510
Karina Smrkovsky ksmrkovsky@groningermuseum.nl 0503666512

Creditline: Aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Titus Fonds en haar mr Rickert J-F. Blokhuis Fund.