Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Groninger Museum zoekt bijzondere verhalen

dinsdag 19 maart 2019
Groninger Museumverhalen
Groninger Museumverhalen © Siese Veenstra

Het opvallende Groninger Museumgebouw, dat ontworpen is door Alessandro Mendini (1931-2019), bestaat in oktober 25 jaar. Speciaal voor dit jubileum is het museum op zoek naar goede verhalen. Heb jij een memorabel Groninger Museummoment meegemaakt? Stuur je verhaal op en misschien wordt het wel gepubliceerd in het Groninger Museummagazine.

Het verhaal kan interessant, gek, bijzonder of ontroerend zijn: alles met betrekking tot het museum is welkom. Ben je bijvoorbeeld betrokken geweest bij de bouw? Of ten huwelijk gevraagd in het museum? De beste inzendingen worden gepubliceerd in het Groninger Museum-jubileummagazine dat vanaf oktober in het museum te koop is en de winnaars ontvangen een leuke goodiebag.

25 jaar Groninger Museumgebouw

In het kader van de 25ste verjaardag van het gebouw staat de maand oktober bol van de feestelijke activiteiten. Zo opent op 12 oktober de tentoonstelling Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini van en over de Italiaanse architect en ontwerper, door wie het Groninger Museum één van de opvallendste en bekendste plekken van de wereld is geworden. Verder staan onder meer een prijsvraag, bakwedstrijd en een groot feestweekend op de planning. Houd de website van het museum in de gaten voor het volledige programma.

Stuur jouw meest memorabele Groninger Museumverhaal voor 30 april naar webmaster@groningermuseum.nl. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op groningermuseum.nl.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR & Marketing van het Groninger Museum:

Sarah Fopma sfopma@groningermuseum.nl +31 (0)50 3666 510

Roos Tuinenburg r.tuinenburg@groningermuseum.nl +31 (0)50 3666 506