Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Laatste maand CHIHULY in Groninger Museum

maandag 8 april 2019

De indrukwekkende glascreaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly zijn nog slechts een maand, tot en met 5 mei, te zien in het Groninger Museum. Daarna gaan de 16 installaties weer terug naar Seattle. Een verlenging is helaas niet mogelijk.

Drie maanden na de opening in december, hebben al meer dan 100.000 bezoekers de bijzondere tentoonstelling bezocht. CHIHULY werd speciaal voor het Groninger Museum samengesteld en is de grootste museale expositie van de kunstenaar in Europa van de laatste 20 jaar. De reacties zijn zeer positief: bezoekers zijn enthousiast en ook in recensies worden de glassculpturen geprezen. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, zegt: “Voordat zijn werk hier te zien was, kenden niet veel mensen in Nederland Chihuly. We hoopten natuurlijk wel de kunstenaar op de kaart te zetten maar dat de tentoonstelling zo goed ontvangen zou worden, hadden we niet durven dromen.”

Open tijdens vakantie- en feestdagen

Het museum is op Goede Vrijdag (19 april), eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april) en op Koningsdag (zaterdag 27 april) gewoon te bezoeken. Tijdens de meivakantie is het museum extra open op maandag 29 april.

Bij online aanschaf van tickets voor de tentoonstelling CHIHULY via tickets.groningermuseum.nl geldt 2 euro korting.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR & Marketing van het Groninger Museum:

Sarah Fopma sfopma@groningermuseum.nl +31 (0)50 3666 510

Karina Smrkovsky ksmrkovsky@groningermuseum.nl +31 (0)50 3666 512