Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Mini Groninger Museum on tour

dinsdag 30 april 2019
Gebouw Groninger Museum
Gebouw Groninger Museum © Erik en Petra Hesmerg

Het Groninger Museum gaat on tour. Het Mini Groninger Museum, een opvallende zilveren caravan, staat de komende tijd met activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud op allerlei festivals. Op zondag 5 mei maakt het minimuseum zijn officiële debuut op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen.

Het Mini Groninger Museum is de komende maanden onder andere in Groningen te vinden bij het Bevrijdingsfestival, de Nacht van Kunst & Wetenschap, Stadspark Live, Noorderzon en de Museumnacht. Het activiteitenaanbod verschilt per evenement: van filosoferen over kunst en voorproefjes van tentoonstellingen tot zelf kunstwerken maken.

Debuut

De originele Amerikaanse Airstream-caravan uit 1963 maakt zijn debuut op het Bevrijdingsfestival, in de Kids Area in het Groninger Stadspark. Kinderen kunnen buttons maken met persoonlijke strijdkreten over vrijheid, of korte opdrachten en spellen doen. Daarnaast leren en zien ze in het mobiele museum van alles over het Groninger Museum.

Project

Het Mini Groninger Museum is onderdeel van een speciaal project gericht op inwoners van de stad Groningen, families in het bijzonder. Gedurende het jaar staan hierbij verschillende wijken centraal. Momenteel werkt het museum samen met de Oosterparkwijk, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. De caravan is de komende maanden meerdere keren in de Oosterparkwijk te vinden om kennis te maken met bewoners en organisaties, waaronder op de Buitenspeeldag op woensdag 12 juni.

Het VSB Fonds ondersteunt dit project van het Groninger Museum met een financiële bijdrage.

Kijk voor het actuele tourschema op groningermuseum.nl/mini-groninger-museum.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR & Marketing van het Groninger Museum:

Sarah Fopma sfopma@groningermuseum.nl +31 (0)50 3666 510

Het schema van het Mini Groninger Museum ziet er als volgt uit:

Datum Evenement
Zo 5 mei Bevrijdingsfestival
Za 8 juni Nacht van Kunst & Wetenschap
Woe 12 juni Buitenspeeldag Oosterparkwijk
Za 22 juni Stadspark Live
Augustus Noorderzon
Za 7 september Museumnacht