Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Om naar uit te kijken: vijfde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 11 september 2021

dinsdag 16 maart 2021
Groninger Museumnacht
Groninger Museumnacht

Om naar uit te kijken: vijfde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 11 september 2021

Dit jaar is alweer de vijfde editie van de Groninger Museumnacht. De musea pakken daarom spetterend uit met onder andere kunst, muziek, voorstellingen en dans. De Museumnacht is op zaterdag 11 september.

De Museumnacht is inmiddels niet meer weg te denken uit cultureel Groningen. Het evenement trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

Net als vorig jaar houdt de organisatie rekening met coronamaatregelen, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer en de beleving. Met muziekoptredens in intieme setting, voorstellingen in de buitenlucht en gezelligheid is de Museumnacht ook dit jaar voor veel mensen iets om naar uit te kijken. Meer informatie over het programma en de ticketverkoop volgt. Volg @GroningerMuseumNacht op Instagram voor updates en programma-informatie.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Groninger Museum:

Lynn Zwartsenburg
lzwartsenburg@groningermuseum.nl
06 34561309

Karina Smrkovsky
ksmrkovsky@groningermuseum.nl
+31 (0)50 3666 512