Naar hoofdinhoud
Persbericht

Recordaantal bezoekers voor tentoonstelling Daan Roosegaarde in Groninger Museum

maandag 13 januari 2020

PRESENCE, het interactieve en lichtgevende landschap dat kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde, is een groot succes. Zondag 12 januari sloot de expositie met 179.685 bezoekers. Nog niet eerder werd een tentoonstelling in de zomerperiode zo druk bezocht. In totaal ontving het Groninger Museum ruim 324.000 bezoekers in 2019, het op één na beste jaar ooit voor het museum.

Daan Roosegaarde: “Het is bijzonder om de persoonlijke interactie van zoveel mensen te zien, en hoe zij PRESENCE ontdekken.”

Andreas Blühm, directeur Groninger Museum: “We wisten dat Daan Roosegaarde iets bijzonders zou gaan doen, maar we waren ondanks onze hooggespannen verwachtingen positief verrast over het resultaat. Wat ons vooral opviel was de creativiteit die de tentoonstelling bij de bezoekers - jong en oud - losgemaakte. Iedereen was bezig met de schaduwen en de lichteffecten. Zoiets heb ik nooit eerder gezien.“

Programma 2020
Van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021 presenteert het Groninger Museum de eerste internationale tentoonstelling ooit over The Rolling Stones. Verder viert het museum, samen met de rest van Nederland, 75 jaar bevrijding. De tentoonstelling En tóch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen vertelt het verhaal van de bevrijding van stad en provincie.

Meer informatie over het programma vindt u op groningermuseum.nl

/////////////////////////////
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 050-3666510