Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Romantische overnachting in het Groninger Museum op Valentijnsdag

donderdag 8 februari 2018

Het wordt een Valentijnsdag om nooit te vergeten voor Geert-Jan Korthuis en zijn geliefde Maaike: zij brengen samen de nacht door in het Groninger Museum. Het is voor het eerst dat een bezoeker gedurende de nachtelijke uren in het museum verblijft. De prijs is door het museum beschikbaar gesteld voor de winnaar van de fotowedstrijd ‘Ook Romantiek’, die begin december is gehouden.

De avond begint met een rondleiding door de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden. Ikea Groningen stelt een heerlijk bed aan het koppel beschikbaar. Bos & Bos Catering serveert een feestelijk glaasje bubbels bij binnenkomst en op donderdagochtend een romantisch ontbijt op bed.

Tentoonstellingen
De fotowedstrijd Ook Romantiek is georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner die nu in het museum te zien is. Sinds de opening in december is deze al door ruim 40.000 mensen bezocht.

Noot voor de redactie
Journalisten zijn tussen 22 – 22.30 uur van harte welkom om aanwezig te zijn bij het begin van deze romantische avond. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing van het Groninger Museum:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 050 3666 510
Karina Smrkovsky ksmrkovsky@groningermuseum.nl 050 3666 512