Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Samenwerking Groninger Museum en Museum aan de A

donderdag 20 oktober 2022
Nicolette Bartelink, directeur-bestuurder Museum aan de A en Esther Moesker, zakelijk directeur Groninger Museum
Nicolette Bartelink, directeur-bestuurder Museum aan de A en Esther Moesker, zakelijk directeur Groninger Museum © Joost Nuijten

Samenwerking Groninger Museum en Museum aan de A

De directies van het Groninger Museum en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) gaan onderzoeken op welke onderdelen de twee musea intensiever kunnen samenwerken. In 2020 tekenden beide culturele instellingen al een overeenkomst voor het samenwerken op het gebied van de programmering van Museum aan de A.

Om de slagkracht van beide musea te vergroten gaan de directies verkennen op welke andere terreinen nog meer samengewerkt kan worden. Het onderzoek richt zich op een brede samenwerking in backoffice processen en het gezamenlijk gebruik van systemen waarmee efficiënter gewerkt kan worden. Ook wordt verkend hoe de inhoudelijke programmering van beide instellingen elkaar nog beter kunnen versterken.

Ook met de partners Groninger Archieven en Noorderpoort wordt al langer samengewerkt. Een voorbeeld van deze succesvolle samenwerking is de manifestatie Bitterzoet Erfgoed. De vier instellingen werken nu gezamenlijk aan de ontwikkeling van de nieuwe vaste presentatie van Museum aan de A over de geschiedenis van Groningen.

Het Groninger Museum en Museum aan de A willen het culturele erfgoed van Groningen een stevige plek in de provincie geven en toegankelijk maken voor een breed publiek.


Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Karlijn Donders, coördinator marketing en communicatie van Museum aan de A (karlijn.donders@museumaandea.nl of 06 51 712 641)

Jeroen Neef, medewerker communicatie, PR en marketing van het Groninger Museum (jneef@groningermuseum.nl of 06 28 132 716)