Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Ticketverkoop Groninger Museumnacht 2021 van start

woensdag 18 augustus 2021
Groninger Museumnacht
Groninger Museumnacht © Foto Stella Dekker

Ticketverkoop Groninger Museumnacht 2021 van start

Tickets voor de Groninger Museumnacht 2021 zijn nu verkrijgbaar. De jubileumeditie op zaterdag 11 september biedt mooie acts, kunst, muziek, workshops en veel meer. De editie van 2021 is net als vorig jaar een limited edition dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. Als museumnachtbezoeker kun je zelf je programma samenstellen door bij elk museum online een tijdslot te reserveren met een startmoment. Tickets zijn te koop via groningermuseumnacht.nl

Jubileumeditie met uitgebreid programma en veel samenwerkingen.
De deelnemende musea pakken extra feestelijk uit vanwege het 5-jarig jubileum.

In het Noordelijk Scheepvaart Museum presenteert Stukafest The Lost Night Collective, een dansperformance over het vastzitten in denkbeelden en verwachtingen van de samenleving. Naast dans is er ook muziek van gitarist Stanimir Lambov en van de band Toucan Coma.

Bij Storyworld in het Forum kun je live meekijken bij de Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman. In het museum zelf zie je de nieuwe expositie over Gerben Valkema, striptekenaar van het jaar, bekend van de strips Elsje en Kik. En daarnaast kun je de hele avond doorlopend in de Rabo Studio van het Forum de indrukwekkende installatie Habitat van Heleen Blanken bewonderen én ervaren.

Ervaar via VR de archeologie van de toekomst in het Universiteitsmuseum. Ook is er hiphop van Alexander Moto en geven de violisten Elena Muñoz de Morales en Belén Pérez van Bihotz Duo een prachtig concert.

Myron Hamming, stadsdichter van Groningen, geeft op een verrassende manier invulling aan het thema van GRID tekst en beeld. Kom deze nacht ook kijken naar de tentoonstelling van de bijzondere samenwerking tussen illustrator Olivia Ettema en schrijfster Franca Treur.

In het Groninger Museum is er een silent disco van KopjeK en zijn er bijzondere optredens van Rani, Orange Skyline en Eva Waterbolk. Volg ook de slow looking rondleiding langs kunst van onder anderen Andy Warhol en Erwin Olaf. Of creëer je eigen augmented reality graffiti in een van de zalen van de Kinderbiënnale.
Speciaal voor de Museumnacht opent dit jaar een extra locatie haar deuren: de Akerk. Het is de hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind. In de kerk zie je fotografie, virtual reality en als topattractie de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW van designcollectief ARK.

Over de Groninger Museumnacht

De Museumnacht is sinds 5 jaar een begrip in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

////////////////
Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lynn Zwartsenburg lzwartsenburg@groningermuseum.nl. Of kijk voor meer informatie op www.groningermuseumnacht.nl