Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Persbericht

Zomerproject Kinderbiënnale in de Korrewegwijk en De Hoogte in Groningen

vrijdag 16 juli 2021
Badkat Studio Maky 0565
Badkat Studio Maky 0565

Zomerproject Kinderbiënnale in de Korrewegwijk en De Hoogte in Groningen

Op zaterdag 31 juli wordt Badkat met guppy te water gelaten in de Floresvijver in de Korrewegwijk. Dit kleurrijke kunstwerk is een gezamenlijk project van het Groninger Museum, Mooie Wijken en Studio MAKY uit Rotterdam als onderdeel van De Kinderbiennale. Het werk is in drie workshopsfases bedacht, ontworpen en geschilderd door Studio MAKY en kinderen uit de Korrewegwijk en wijk De Hoogte.

Samen maken
Studio MAKY staat garant voor kleur, vrolijkheid en humor en bestaat uit Man-Yee Mok, multimedia designer en animator en Kwannie Tang, illustratief ontwerper. Door de kinderen bij het hele proces van ontwerpen, maken en schilderen te betrekken laten zij zien hoe toegankelijk en leuk kunst kan zijn. Dit is de gedachte van de Kinderbiënnale: kinderen op spelenderwijs laten participeren en leren over kunst.

Vanaf 22 augustus is het kunstwerk te bewonderen als onderdeel van de Kinderbiënnale in het water voor het Groninger Museum.

Over de Kinderbiënnale
Badkat met guppy
is een kunstwerk van de Kinderbiënnale: een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en te verwonderen. De Kinderbiënnale is een participatieproject: gedurende een half jaar hebben dertig kinderambassadeurs uit Groningen stad en provincie het Groninger Museum geholpen de tentoonstelling op te zetten. Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn elf kunstwerken te zien van nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. De Kinderbiënnale is een samenwerking met National Gallery in Singapore en is te zien tot en met 9 januari 2022 in het Groninger Museum.