Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

JuniorClub

Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 7 en 12 jaar

Activiteit in het atelier
Activiteit in het atelier © Corné Sparidaens

Het museum ziet er van binnen en buiten spectaculair uit. Heb jij het al eens gezien? Niet?

Word lid van de JuniorClub, want daar beleef je van alles!

Je ontdekt de geheimen van het museum, bent bij een speciale kinderopening of ziet je eigen kunstwerk terug op de JuniorClub website.

Misschien beleef je een museumnacht of ontmoet je kunstenaars in hun atelier.

Je bezoekt andere musea, organiseert zelf een tentoonstelling, snuffelt rond in het depot en maakt spannende dingen mee zoals een ontsnapping via de nooduitgangen.

En natuurlijk stroop je de mouwen op in het atelier.

Hoe word ik lid?

Vul hieronder het formulier in. Let erop dat je een e-mailadres invult dat vaak geopend wordt (bijvoorbeeld dat van je ouders) want hier informeren wij jou over activiteiten.

Klik op ‘verstuur’.

Je krijgt daarna het welkomstkado en je clubpas thuisgestuurd. Nu ben je lid!

Word lid van de JuniorClub

Vul het formulier in bij de infobalie of onderaan deze pagina. Let erop dat je een e-mailadres invult dat vaak geopend wordt (bijvoorbeeld dat van je ouders) want hier informeren wij jou over activiteiten. Je krijgt daarna het welkomstkado en je speciale JuniorClub-pas thuisgestuurd. Nu ben je lid!

Je krijgt een exclusieve Qee sleutelhanger als welkomstcadeau. Ook krijg je een hippe persoonlijke clubkaart. Je krijgt 4x per jaar de JuniorClub Nieuwsbrief ‘Qeeqaboo’ in je brievenbus. Je wordt persoonlijk uitgenodigd voor coole activiteiten zoals workshops in het atelier, de nieuwste tentoonstellingen en ontmoetingen met kunstenaars. Je krijgt uitnodigingen voor openingsfeestjes of een kijkje in de schatkamer van het museum. Misschien ontsnap jij via de nooduitgangen, mag jij een eigen JuniorClub tentoonstelling maken of schilder je de muren in het museum. Ook maak je kans op een workshop in een echt kunstenaarsatelier.

En natuurlijk heb jij met je clubpas altijd gratis toegang tot het museum.

Je bent lid voor 20 euro per kalenderjaar. Je ouders ontvangen jaarlijks een nota per post.

Als je lid bent kosten de activiteiten helemaal niets, je hebt overal en altijd gratis toegang met je club-pas dus ook gratis entree in het Groninger Museum.

Als je lid bent loopt het lidmaatschap tot het jaar waarin je 13 wordt. Het jaar waarin je 12 wordt is automatisch het laatste jaar waarin je lid bent. Het lidmaatschap vervalt daarna vanzelf en je betaalt dus ook niet meer. Wil je eerder stoppen? Stuur dan een e-mail naar juniorclub@groningermuseum.nl. Je vermeldt in deze e-mail je naam en dat je je lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende jaar.

Je bent geen lid meer, maar het museum nodigt jou vast nog wel eens uit voor een 13+ activiteit.

We vragen of je hier interesse voor hebt als je 13 wordt.

Qee is een designertoy; een speelgoedje voor ontwerpers en een belangrijk verzamelaarsobject. Qee is bedacht door Raymond Choy van Toy2R. Toy2R groeide uit van een gewone speelgoedzaak in Hongkong naar een wereldwijd succes. Kunstenaars uit de wereld van de muziek, ontwerpers, graffiti artists, urban artists, modeontwerpers en art designers hebben ontwerpen gemaakt voor deze beroemde serie designertoys. De JuniorClub mag Qee gebruiken als mascotte.

Je ontvangt 7 á 10 keer per jaar een persoonlijke uitnodiging voor activiteiten

zoals een workshop in het atelier, de nieuwste tentoonstellingen, openingen of een bijzondere ontmoeting met een kunstenaar. De activiteiten zijn altijd buiten schooltijd. Denk aan zaterdag- en zondagmiddag, maar soms ook op vrijdagavond of woensdagmiddag. Ook zijn er activiteiten in de schoolvakanties.

Jij weet wat er te doen is omdat je altijd wordt uitgenodigd! Zorg ervoor dat de JuniorClub het e-mailadres heeft dat vaak gelezen wordt. Voor het overzicht van activiteiten kijk je in de ‘Qeeqaboo’ in de rubriek ‘Qalender’. Vier keer per jaar ontvang je de Qeeqaboo, dit is de nieuwsbrief van de Juniorclub, met daarin ook een agenda. Tijdens de activiteiten maken we vaak foto’s en soms filmpjes. Je vindt ze terug op Qeeqaboo, de Facebookpagina van de JuniorClub.

Ouders zijn niet bij de activiteiten aanwezig, want die zijn natuurlijk alleen voor JuniorClub-leden! Als je ouders je naar het museum gehaald en gebracht hebben kunnen zij lekker hun eigen gang gaan. Bijvoorbeeld koffie drinken in het museumcafé of tentoonstellingen bekijken (hiervoor moeten ze wel hun Museumkaart gebruiken of een kaartje kopen). Heel soms mag je een ouder of opa of oma meenemen als introducé. We laten dit weten in onze uitnodiging aan jou.

Je kunt de Clubmaster van de JuniorClub altijd een mailtje sturen: juniorclub@groningermuseum.nl.

Een kaartje of brief kun je sturen naar de JuniorClub, Postbus 90, 9700 ME Groningen.

Als je verhuist, geef dan je nieuwe huisadres, postcode + plaats en telefoonnummer door via juniorclub@groningermuseum.nl. Als het e-mailadres van je ouders verandert moet de JuniorClub dit ook weten, zo weet je zeker dat je alle uitnodigingen blijft ontvangen!

Ja, dat mag natuurlijk! Op het inschrijfformulier laat je dan je opa, oma of suikertante jouw contactgegevens invullen. Dat is echt belangrijk, want als het adres van je opa, oma of suikertante wordt ingevuld ontvangen zij alle uitnodigingen voor de JuniorClub.

Op het inschrijfformulier kunnen zij aangeven naar welk adres de factuur moet.

Voor kinderen
Mijn ouders geven mij toestemming om lid te worden. Mijn (groot)ouders/verzorgers krijgen een jaarlijkse factuur.

Voor ouders
Ik geef in het formulier aan of ik toestemming geef aan de JuniorClub om foto's van mijn kind zonder naamsvermelding te maken en alleen te gebruiken voor on- en offline JuniorClubproducten. Voor het gebruik van foto’s waarbij naam vermeld moet worden, zal JuniorClub toestemming vragen. *

De JuniorClub op Facebook

Vier keer per jaar ontvang je als clublid Qeeqaboo, dit is de nieuwsbrief van de Juniorclub, met daarin ook een agenda. In de tussentijd kun je de foto’s en filmpjes die we tijdens activiteiten maken terugvinden op onze Facebookpagina.

Qee en

Leuke JuniorClub verhalen

'Kleur!' door de ogen van de JuniorClub!

"Als ik hier naar kijk, voel ik een soort kleur-ontploffing tegen me aan waaien." - Zoë, 8 jaar

De JuniorClub van het Groninger Museum heeft tijdens hun bezoek aan de tentoonstelling Kleur! kleurrijke uitspraken achtergelaten. Lees hier alle creatieve bijschriften van de kinderen over de dynamische kunstwerken!

De JuniorClub op bezoek in het museum