Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Atelier

Inloopatelier, Groninger Museum
Inloopatelier, Groninger Museum

Ieder weekend en in de schoolvakantie (Noord)

Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan is ons atelier echt iets voor jou! Hier kun je namelijk de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met een scala aan verschillende materialen! Vrij entree. Aanmelden is niet nodig.

Het atelier is iedere zaterdag - en zondagmiddag open en in de schoolvakanties (noord) iedere dag.

Let op: het inloopatelier is niet bedoeld voor groepen.

Wat maak je? Patronen en motieven

Tijdens de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective kun je in het inloopatelier kleurrijke patronen maken. Laat je inspireren door Gianni Versace en door wat er om je heen te zien is. Zitten er misschien interessante details in je eigen kleren?

Nadat je een paar vormen hebt getekend, leg je het ontwerp met andere objecten voor een spiegel en krijg je een duizelingwekkend effect. Ook is er een designopdracht. Je ontwerpt dan met een zelfgemaakte stempel een vrolijk en kleurrijk patroon.

Of ontwerp net zoals Hipgnosis een albumhoes

Dit doe je heus niet met de computer, maar met echt knippen en schuiven. Je schuift net zolang met verschillende knipsels tot het leuk en bijzonder is!

Doe het zelf in de ontdekkingsruimte

Ook in de ontdekkingsruimte zijn er nieuwe dingen te zien, maken, creëren en om over te fantaseren

Interieur van het atelier

It's a jungle out there!
In de vormgeving van het atelier, ontworpen door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon, vind je verwijzingen naar de jungle. Je ziet het terugkomen in de maskerachtige motieven en in de grote werktafel die eruit ziet als een slang. Je kunt hier naar hartenlust zelf creatief zijn en gebruikmaken van allerlei materialen.