Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Toegankelijkheid

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Groninger Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, auto en taxi. Het museum ligt tegenover hoofdstation Groningen, op ongeveer 300 meter van het museum. Er stoppen bussen en treinen.

Om het museum te bereiken vanaf het hoofdstation, neem je het zebrapad over de Stationsweg. Het zebrapad heeft stoplichten met geluid. Ga daarna linksom of rechtsom en neem de oprijhelling naar het fietspad.

Taxi

De dichtstbijzijnde taxistandplaats is op de Ubbo Emmiussingel, in de bocht van de openbare weg dichtbij het museum. Na het uitstappen volg je om bij het museum te komen een klein stuk openbare weg en het gedeelde fiets- en wandelpad. De ingang van het museum bevindt zich op ongeveer 100 meter van de taxistandplaats.

Er is ook een taxistandplaats bij het hoofdstation Groningen, op ongeveer 150 meter afstand van het museum.

Helling

Zowel vanaf de Ubbo Emmiussingel als vanaf de Stationsweg bereik je het museum via een openbaar fiets- en voetpad, met een helling aan beide kanten van 5% stijgingspercentage.

Parkeerplekken voor mindervaliden

Aan de Ubbo Emmiussingel is aan beide kanten van de toegang naar het museum een parkeerplek voor mindervaliden. Let op bij het uitstappen, deze vrij kleine parkeerplekken bevinden zich op de openbare weg. De ingang van het museum bevindt zich op ongeveer 100 meter van de parkeerplekken.

Toegankelijkheid in het museum

Entree en museumzalen

Bij de kassa in de entreehal is een betaalautomaat aanwezig met een lang kronkelsnoer.

De toegankelijkheid in de museumzalen is goed. Onze medewerkers zullen je graag helpen. Je bereikt de zalen door vanuit de entreehal de lift naar beneden te pakken.

Assistentie nodig? Bel een medewerker: +31 (0)50 3 666 523.

Rolstoel of rollator lenen

Er is een rolstoel met hoepels en er zijn rollators te leen in het museum. Reserveer er één voordat je het museum bezoekt via telefoonnummer +31 (0)50 3 666 523, of stuur een mailtje naar informatiebalie@groningermuseum.nl.

Lift

In het museum zijn 3 liften: één tussen de entreehallen, één in de westvleugel en één in de oostvleugel van het museum. Deze zijn goed toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kleine scootmobiels. Heb je een wat grotere scootmobiel, bel dan met een medewerker voor assistentie (+31 (0)50 3 666 523).

Toilet

Er is een aangepast toilet aanwezig op niveau -1 in de benedenhal vlakbij de garderobe.

Horeca

De toegankelijkheid van het MendiniRestaurant is goed. Er is hier geen aangepast toilet aanwezig.

Winkel

De toegankelijkheid van de museumwinkel is redelijk voor rollators en rolstoelen.

Nooduitgangen

De nooduitgangen zijn alleen te bereiken via een trap. Onze medewerkers zullen je hierbij helpen. Er is een evacuatiestoel in het gebouw beschikbaar.