Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht 2020

Groninger Museumnacht
Groninger Museumnacht

Vierde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 12 september 2020

Liefhebbers kunnen het vast in hun agenda noteren: de Groninger Museumnacht gaat dit jaar door! Op zaterdag 12 september 2020 is alweer de vierde editie van de Groninger Museumnacht, met de ondertitel Limited Edition. Reken op een feestelijk maar wat aangepast programma met kunst, muziek, privé-rondleidingen en Silent Disco.

Tickets

Anders dan voorgaande edities koop je dit keer niet één passe-partout voor alle musea, maar bestel je voor elk museum apart een ticket van € 2,50. De musea zijn geopend van 19 tot 24 uur. Tickets zijn vanaf 12 augustus te koop via www.groningermuseumnacht.nl.

Toffe tentoonstellingen

Bekijk alle tentoonstellingen in een feestelijk museumnachtsfeertje.
In het Groninger Museum zijn dat En toch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen, Willem Kolvoort – Posters voor Vera en de fotografie-expositie Wat zullen de buren zeggen? In het Universiteitsmuseum Groningen is de expositie DIG-IT-ALL: Archeologie van de toekomst te zien. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kun je tijdens de Museumnacht de twee middeleeuwse panden ontdekken, een museumstuk op zich! In GRID is de tentoonstelling VlerkWerk. 30 jaar underground posters te zien. Ook is dit jaar voor het eerst StoryWorld te bezoeken, het museum voor strips, animatie en games in Forum Groningen.

Cultureel begrip

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.