Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht 2021

Groninger Museumnacht
Groninger Museumnacht

Vijfde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 11 september 2021

Op zaterdag 11 september dit jaar is alweer de vijfde editie van de Groninger Museumnacht. De vijf musea pakken daarom spetterend uit met onder andere kunst, muziek, voorstellingen en dans.

De Museumnacht is inmiddels niet meer weg te denken uit cultureel Groningen. Het evenement trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen net als vorig jaar, zonder dat dit ten koste gaat van de sfeer en de beleving. Meer informatie over het programma en de ticketverkoop volgt. Mis niks en volg @GroningerMuseumNacht op Instagram voor updates en programma-informatie!

Cultureel begrip

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.