Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht 2020

Timetable 2020
Timetable 2020

Vierde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 12 september 2020

Op zaterdag 12 september 2020 is alweer de vierde editie van de Groninger Museumnacht, met de ondertitel Limited Edition. Reken op een feestelijk maar wat aangepast programma met kunst, muziek en privé-rondleidingen. Dat is genieten op 1,5 meter!

Tickets

Anders dan voorgaande edities koop je dit keer niet één passe-partout voor alle musea, maar bestel je voor elk museum apart een ticket van € 2,50. De musea zijn geopend van 19 tot 24 uur.

Veilig naar het museum: kies je eigen route

Stel je eigen Museumnacht samen en koop nu voor élk museum dat je wilt bezoeken een Museumnacht-ticket van € 2,50.

Alle musea verkopen een beperkt aantal tickets met tijdsloten en laten bij voorstellingen kleine groepen toeschouwers toe, zodat we jouw bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk kunnen maken.

Tickets voor het Groninger Museum zijn UITVERKOCHT

Tickets voor het GRID zijn UITVERKOCHT

Toffe tentoonstellingen

Bekijk alle tentoonstellingen in een feestelijk museumnachtsfeertje.
In het Groninger Museum zijn dat En toch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen, Willem Kolvoort – Posters voor Vera en de fotografie-expositie Wat zullen de buren zeggen? In het Universiteitsmuseum Groningen is de expositie DIG-IT-ALL: Archeologie van de toekomst te zien. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kun je tijdens de Museumnacht de twee middeleeuwse panden ontdekken, een museumstuk op zich! In GRID is de tentoonstelling VlerkWerk. 30 jaar underground posters te zien. Ook is dit jaar voor het eerst Storyworld te bezoeken, het museum voor strips, animatie en games in Forum Groningen. In Storyworld is de expositie Suske en Wiske 75 Jaar te zien

Cultureel begrip

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.