Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht

Wissel je ticket in voor een polsbandje

Het online ticket kan vanaf 5 september bij de kassa van de deelnemende musea (m.u.v. Storyworld) worden ingewisseld voor een polsbandje. Deze geeft tijdens de Museumnacht op 7 september toegang tot alle locaties. Het polsbandje geeft na de Museumnacht bovendien recht op één herhalingsbezoek aan een van de 5 deelnemende musea.

Programma

Alle Groningse musea organiseren samen een gevarieerd programma met kunst, muziek, workshops en lezingen. Houd deze pagina in de gaten voor het volledige programma.

Line up

Samenwerking

Het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum Groningen, Noordelijk Scheepvaartmuseum en Universiteitsmuseum Groningen werken sinds de eerste Groninger Museumnacht met veel plezier samen aan het Groninger Museumnachtproject. Een nieuwe naam is Storyworld, museum voor strips, animatie en games. Storyworld opent eind 2019 in het Groninger Forum aan de Grote Markt, maar geeft tijdens de Museumnacht op een pop-up locatie aan het Hereplein onder andere workshops striptekenen, gifjes maken en animatie.

Verder werkt de organisatie voor deze editie intensief samen met het Cultureel Studentencentrum USVA, dat in elk museum een programmaonderdeel verzorgt.

In samenwerking met

Gesponsord door