Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht 2022

Groninger Museumnacht
Groninger Museumnacht © Foto: Siese Veenstra

Op zaterdag 10 september 2022 is het weer zover: de Groninger Museumnacht. Ook deze editie maken de musea in de stad er een uitbundig evenement van met mooie tentoonstellingen, workshops, muziek, dans en andere optredens. Dit jaar komen er maar liefst twee partnerlocaties bij: de Synagoge Groningen en Noorderlicht in de Akerk.

Tickets

Voor 10 euro krijg je toegang tot alle zeven locaties die onderdeel zijn van de Groninger Museumnacht. Het online passe-partout ticket kan vanaf 7 september bij de kassa van de deelnemende musea worden ingewisseld voor een polsbandje. Deze geeft tijdens de Museumnacht op 10 september toegang tot alle locaties. Het polsbandje geeft na de Museumnacht bovendien recht op één herhalingsbezoek aan een van de 7 deelnemende musea.

Voorlopig programma Groninger Museumnacht

In samenwerking met de manifestatie Bitterzoet Erfgoed presenteert Forum Groningen het panelgesprek Zwart in strips. Een gesprek over stereotypering in strips, animaties én kinderboeken. En naast Storyworld, waar de nieuwe tentoonstelling 70 jaar Donald Duck te zien is, zijn de grote expositiezalen in het Forum ook geopend. Daar kun je genieten van de expositie The Art of DC.

GRID Grafisch Museum organiseert in het kader van Bitterzoet Erfgoed de tentoonstelling ONDER_DRUK. Daarnaast verzorgt multiculturele band Bokomo Swing de muzikale omlijsting.
In Museum aan de A maak je niet alleen kennis met Groningers die een rol speelden in slavernij, ook staat de avond bol van muziek, dans en creatieve workshops.

Naast de kleurige buitenkant van het Groninger Museum draait binnen ook alles om kleur in de nieuwe tentoonstelling Kleur! Doe mee aan de workshop over het maken van kleurpigmenten, ervaar eten met kleur als thema met food designer Marije Vogelzang en geniet van de muziek van Sophie Straat en Batatuké.

Duik in het Universiteitsmuseum in de magische wereld van Alice in Wonderland. Leer alles over tijd, ontdek in verschillende experimenten hoe je tijd ervaart en maak deel uit van een echt wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar presenteert Noorderlicht in samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken een indrukwekkende tentoonstelling in de Akerk over Oekraïense fotografie van de zeventiger jaren tot nu.

De nieuwkomer dit jaar is Synagoge Groningen. Ontdek dit bijzondere gebouw en verhalen door middel van een audiotour.

Tickets voor de Groninger Museumnacht zijn vanaf 28 juni 12:00 te koop via groningermuseum.nl/tickets

Over Groninger Museumnacht

De Museumnacht is een bekend begrip binnen en buiten Groningen. Het evenement vol kunst, cultuur en gezelligheid is elk jaar uitverkocht. In voorgaande edities waren er spetterende optredens van onder anders S10, Orange Skyline en Stefania.

De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk evenement van GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Noorderlicht, Storyworld, de Synagoge Groningen en het Universiteitsmuseum Groningen.

Mis niets en volg @GroningerMuseumNacht op Instagram voor updates en programma-informatie!