Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Zaalverhuur

Groninger Museum bij Nacht
Groninger Museum bij Nacht © Erik en Petra Hesmerg 2014 Groninger Museum

Zaalverhuur

Plannen voor een congres, borrel, dagje uit, feest, presentatie of vergadering? Het Groninger Museum is een inspirerende locatie voor events en ontvangsten van elk formaat. Onze tentoonstellings- en ontvangstruimtes bieden een en al rust, kleur en sfeer. Bekijk de locaties hier beneden en kies bijvoorbeeld een ruimte vol design of voor een stoere industriële zaal. We hebben veel ervaring en barsten van de ideeën, waarmee we je graag helpen bij het organiseren van jouw evenement of ontvangst.

Zaalverhuur tijdens Corona

Ook in tijden van Corona bent u van harte welkom om in het Groninger Museum een bijeenkomst, vergadering of borrel te organiseren.
Vanwege de 1,5 meter maatregel is de capaciteit van de zalen aangepast en kunnen we op dit moment groepen tot circa 15 personen ontvangen.

Informatie en contact

Neem voor meer informatie en boeken contact op met Ademiek Gerritsma:
+31 (0)50-3666555 of agerritsma@groningermuseum.nl.

Job Lounge
Job Lounge © Photograph: Robert Kot

Job Lounge

Ontworpen door Studio Job
Job Lounge is een stijlvolle, multifunctionele ontvangstruimte met de tijdloze sfeer van een Grand Hotel. Strak design is gecombineerd met decoratieve elementen. Het brede scala aan voorzieningen van deze opvallende moderne ruimte maakt het een unieke setting voor verschillende aangelegenheden. Job Lounge is zeer geschikt voor productlanceringen, conferenties, vergaderingen, creatieve sessies, seminars, borrels, recepties, trouwerijen, diners en als je privé iets wilt vieren. De Job Lounge is niet toegankelijk voor museumbezoekers.

Capaciteit: max. 50 personen
Huurprijs: vanaf € 400

Benedenhal met Mendini mozaïektrap
Benedenhal met Mendini mozaïektrap © Foto: Marten de Leeuw

Benedenhal

Ontworpen door Alessandro Mendini
Wie de prachtige mozaïektrap van Mendini afdaalt komt terecht in de kleurrijke benedenhal, tevens startpunt van de tentoonstellingen. De benedenhal is een ideale ontvangstruimte voor recepties, borrels en diners.

Huurprijs (na 17.30 uur): € 800

Entreehal
Entreehal © Photograph: Marten de Leeuw

Entreehal

Ontworpen door Alessandro Mendini
In de kleurrijke ontvangsthal van het museum bevindt u zich gelijk tussen de kunst. Je vindt hier de beroemde wenteltrap van Mendini en op het plafond bevindt zich een kunstwerk van Francois Morellet (1926 - 2016). Deze prachtig vormgegeven ruimte is een veelgebruikte locatie voor recepties, borrels en diners.

Capaciteit: max. 250 personen
Huurprijs (na 17.30 uur): € 800

Wall House #2
Wall House #2 © Foto: Hanne van der Velde

Wall House #2

Ontworpen door John Hejduk
Het bijzondere huis Wall House #2 aan de A.J. Lutulistraat in Groningen is geschikt voor kleine ontvangsten.
Van maandag tot en met vrijdag kun je Wall House op afspraak bezoeken.

Voor een ontvangst op maat is Wall House #2 te huur. Dit kost per dagdeel € 140 of per dag € 240 (ex. BTW en personele kosten). Een offerte op maat kun je aanvragen bij Gea Schenk: wallhouse@groningermuseum.nl of via +31 (0)50 3666514.


A.J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen.

MendiniRestaurant, ontwerp door Maarten Baas
MendiniRestaurant, ontwerp door Maarten Baas

MendiniRestaurant

Ontworpen door Maarten Baas
Het MendiniRestaurant is 's avonds de perfecte locatie voor recepties, borrels, diners, promotie- en afstudeerontvangsten. Ook het besloten terras is beschikbaar.

Er is een uitgebreid cateringaanbod, met vergader-, borrel- en luncharrangementen, diner- en buffetmogelijkheden.

Aanvragen
Specifieke wensen? We maken graag een offerte op maat. Neem voor meer informatie en contact op met Bos&Bos Catering via telefoonnummer +31 (0)50-5253326 en e-mail: info@boscatering.nl