Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
sketch-tnt

2 juni 2021 t/m 13 maart 2022

Documentaire Mals Media

Wat is een Biënnale?

Door kinderen, voor iedereen!

Een biënnale is een tweejaarlijks, grootschalig en festivalachtig evenement. Het bijzondere aan de Kinderbiënnale zijn de interactieve kunstinstallaties voor een jonge doelgroep, die uitnodigen tot samen maken, doen en verwonderen. Het unieke aan dit project is niet alleen de topkunst, maar ook het proces. Kinderen worden namelijk betrokken bij het maken van de tentoonstelling. Bekijk het filmpje om te zien wat de kinderambassadeurs het afgelopen half jaar allemaal hebben gedaan!

Tentoonstelling
Schlegel1

Samen met Singapore!

De Kinderbiënnale is bedacht door National Gallery Singapore, waar in mei 2017 met zeer groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd. Wij zijn verheugd dat het Groninger Museum officieel gaat samenwerken met National Gallery Singapore in het verwezenlijken van de eerste Kinderbiënnale in Nederland.

Lente

Iedereen doet mee

Kinderen weten zelf natuurlijk het állerbeste wat leuk is. Daarom wil het Groninger Museum samen met kinderen uit Groningen de tentoonstelling maken.
Met ondersteuning van Kunst & Cultuur Groningen, JINC en IVAK zijn er uit een aantal wijken uit Groningen stad, Appingedam, Loppersum en Delfzijl, 30 kinderen geselecteerd die als kinderambassadeur mee zullen werken aan de totstandkoming van de Kinderbiënnale.

De kinderen

In een periode van een halfjaar vooraf aan de Kinderbiënnale nodigt het museum 30 kinderambassadeurs uit tot deelname aan een ambassadeurstraject in het museum. Denk hierbij aan een soort ‘bliksemstages’ waarbij leerlingen meelopen met bepaalde afdelingen binnen het museum, zoals Educatie, Marketing & Communicatie, Events, Tentoonstellingen, Facilitair en Winkel. En misschien wel het mooiste: ze gaan op atelierbezoek bij de kunstenaars en werken waar mogelijk mee aan het kunstwerk.

Schermafbeelding 2020 10 28 om 20 56 41

Samen maken = samen leren!

Wij hopen tijdens de Kinderbiënnale veel te leren van de kinderambassadeurs en zij van ons. Alle ervaringen van de kinderambassadeurs worden vastgelegd door middel van foto's, filmpjes en tekst. Hun ervaringen zijn terug te zien op de tijdlijn. Bekijk het filmpje over wat de kinderambassadeurs graag zouden willen doen in het museum!

Bekijk de tijdlijn