Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

9 maart t/m 3 november 2024

Kinderbiënnale - A Better Place

Wat is een biënnale?

Een biënnale is een tweejaarlijks, grootschalig cultuurevenement. De Kinderbiënnale is een tentoonstelling met interactieve kunstwerken. Dit betekent dat elk kunstwerk je uitdaagt om iets te doen, te maken of te ontwikkelen. Het bijzondere aan de Kinderbiënnale is dat de tentoonstelling tot stand is gekomen met medewerking van 60 kinderambassadeurs uit de stad en provincie Groningen.

Bekijk de tentoonstelling
Singapore2

Samen met Singapore!

De Kinderbiënnale komt oorspronkelijk van de National Gallery in Singapore, waar in mei 2017 met zeer groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd. Wij zijn verheugd dat het Groninger Museum al vier jaar samenwerkt met The National Gallery Singapore in het verwezenlijken van de Kinderbiënnale. Afgelopen jaar is het Groninger Museum bij The National Gallery op bezoek geweest, ter voorbereiding op deze tentoonstelling.

Groepsfoto GM Young 0002 DSC 3844 bewerkt 2

Iedereen doet mee

Kinderen weten zelf natuurlijk het állerbeste wat leuk is. Daarom is de tentoonstelling samen met kinderen tot stand gekomen. Deze kinderen hebben in aanloop naar de tentoonstelling meegedacht over de kunstwerken, de zaalteksten geschreven en hun ideeën met het museum gedeeld.

20240119 Groninger Museum Workshop Kinderbie ênnale Alex Heuvink 00033

Ambassadeurs

Het unieke aan dit project is niet alleen de topkunst, maar ook het proces. De kinder- en jongerenambassadeurs zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de tentoonstelling en de kunstwerken. Nieuwsgierig wat ze allemaal hebben gedaan? Bekijk de timeline!

Bekijk de timeline
Sebastiaan Rodenhuis Fotografie Groninger Museum Educatie WR 41

Kom doen, maken en verwonderen!

Kom doen, maken en verwonderen bij de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. De tentoonstelling met interactieve kunst ontwikkeld door kinderen en leuk voor iedereen.

We wensen je heel veel plezier en een inspirerend bezoek aan de Kinderbiënnale - A Better Place!