Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Bekijk hier wat onze Ambassadeurs doen

MG Mo1
MG Mo2

Meet & Greet met Mohamed Yusuf Boss

De kinderambassadeurs hebben de Groningse choreograaf Mohamed Yusuf Boss ontmoet! Tijdens de brainstorm met de afdeling Events gaven de kinderambassadeurs aan dat ze willen optreden tijdens de opening van de Kinderbiënnale. Events heeft daarom geregeld dat de kinderambassadeurs samen met Mohamed een dans gaan maken voor het openingsfeest. Elkaar goed leren kennen en vertrouwen is erg belangrijk voor het maken van een dans. Mohamed heeft de kinderambassadeurs daarom gevraagd om een voorwerp mee te nemen dat belangrijk voor ze is. Op deze manier hebben de kinderambassadeurs iets over zichzelf verteld en ook Mohamed beter leren kennen. Daarnaast hebben ze alvast hun dansmoves getoond en al een beetje geoefend voor de 'echte' opening op 1 juni!

MG Mo1
MG Mo6
MG Mo7
MG Mo5
MG Mo2
MG Mo3
MG Mo4

Meet & Greet met Mohamed Yusuf Boss

Harry1
Harry7

Atelierbezoek Harry Arling

Kinderambassadeurs Anna en Julia zijn op atelierbezoek geweest bij Harry Arling. Harry Arling maakt Kosmotroniks, dit zijn ruimtelijke objecten gemaakt van modelbouw onderdelen en afvalmateriaal. Harry was vroeger al gefascineerd door modelbouw en hier stamt het idee van zijn Kosmotroniks ook van af. De kinderambassadeurs vinden de Kosmotroniks geweldig, zo zei Anna: “ iedereen ziet er iets anders in en bedenkt zijn eigen verhaal bij de Kosmotroniks”. De kinderambassadeurs hebben een kijkje genomen in de werkplek van Harry. Anna en Julia hebben ook de mogelijkheid gekregen om zelf een eigen Kosmotronik te maken! Tijdens het maken en doen konden de kinderambassadeurs van alles vragen aan Harry: van technische vragen over het bouwen zelf, tot persoonlijke vragen over hoe leven is als kunstenaar. De middag vloog voorbij en de kinderambassadeurs vonden het heel leuk om te zelf een Kosmotronik te maken. Daarom gaan ze thuis verder met hun eigen Kosmotronik-ontwerp en voor vragen of onderdelen zijn ze altijd welkom in Harry’s atelier!

Harry1
Harry6
Harry7
Harry5
Harry4
Harry2
Harry3

Atelierbezoek Harry Arling

Werc1
Werc4

Atelierbezoek WERC Collective

Kinderambassadeurs Rashaan en Serwan zijn op atelierbezoek geweest bij kunstenaar Jelle Valk van WERC Collective. De kunstenaar is van jongs af aan al gefascineerd door graffiti, hier weet hij ook ontzettend veel van. Hij heeft de kinderambassadeurs vertelt over de geschiedenis van graffiti en hoe het zo’n belangrijk thema is geworden in zijn ontwerpen. De kinderambassadeurs hadden niet verwacht dat graffiti ook zo mooi kan zijn! Het was een middag waarin de kinderambassadeurs ook hebben geleerd hoe je door middel van videoprojectie dingen tot leven kan wekken.Videoprojectie is namelijk een heel belangrijk onderdeel in de kunstwerken van WERC. En misschien nog wel het allerleukste: Rashaan en Serwan hebben meegeholpen met het uiteindelijke ontwerp van het kunstwerk dat tijdens de Kinderbiënnale te zien is!

Werc1
Werc2
Werc5
Werc6
Werc3
Werc4

Atelierbezoek WERC Collective

Lambert1
Lambert6

Atelierbezoek Lambert Kamps

Kinderambassadeurs Gimay en Emily zijn op atelierbezoek geweest bij kunstenaar Lambert Kamps in de Biotoop Haren. De kunstenaar heeft de kinderambassadeurs zijn atelier laten zien, vertelt wat voor materialen hij zoal gebruikt en waarom hij heeft besloten om kunstenaar te worden. Voor de Kinderbiënnale maakt Lambert een heel groot kunstwerk! Ook gebruikt hij de naaimachine om allemaal zachte stoffen aan elkaar te maken. Gimay en Emily hebben in het atelier dus alvast een voorproefje gekregen van de materialen waarvan het kunstwerk wordt gemaakt. De kinderambassadeurs hebben Lambert ook veel vragen gesteld. Daarnaast hebben Gimay en Emily de kunstenaar vertelt over hoe het is om kinderambassadeur te zijn en wat ze zelf laten willen worden.

Lambert1
Lambert3
Lambert5
Lambert6
Lambert4
Lambert2

Atelierbezoek Lambert Kamps

Chantalla1
Chantalla4

Atelierbezoek Chantalla Pleiter

Kinderambassadeurs Jolie en Indy zijn op atelierbezoek geweest bij kunstenares Chantalla Pleiter. Het atelier van Chantalla is gevestigd op ‘de Campagne’ een volledig duurzame broedplaats! Chantalla maakt veel interactieve installaties. In het atelier van de kunstenares zijn allemaal dingen te vinden van installaties die ze ooit heeft gemaakt. Chantalla heeft de kinderambassadeurs ook alvast verteld over het kunstwerk dat ze heeft gemaakt voor de Kinderbiënnale. Aan de hand van een klein ontwerp heeft ze uitgelegd wat het voor haar betekent en wat je er mee kan doen (en vooral leren). De kinderambassadeurs hebben een rondleiding gekregen op het terrein en de kunstenares verder geïnterviewd over haar werk. Beide kinderambassadeurs waren positief verrast. Zo zei Indy bijvoorbeeld: “ Ik had niet verwacht dat dit soort kunstwerken te zien zijn in musea. Ik denk dan meer aan schilderijen natuurlijk. Ik vind het best wel cool als ik dit zie. Het is apart, en omdat niemand dit verwacht maakt het het erg leuk. ”

Chantalla1
Chantalla2
Chantalla7
Chantalla6
Chantalla5
Chantalla3
Chantalla4

Atelierbezoek Chantalla Pleiter

NH1
NH2

Atelierbezoek Nou & Herkauw

Kinderambassadeurs Maynard en Noah zijn op atelierbezoek geweest bij kunstenaars Ruben en Adri van Nou&Herkauw. De kinderambassadeurs houden ontzettend van gamen, net als Adri en Ruben! De kinderambassadeurs hebben niet alleen gepraat over games, maar ook de kunstenaars geïnterviewd. Daarnaast hebben de kinderambassadeurs het kunstwerk dat Nou&Herkauw hebben gemaakt voor de Kinderbiënnale alvast uitgeprobeerd. Noah en Maynard vonden dit ontzettend leuk om te doen en hebben de kunstenaars ook nog tips meegegeven hoe ze het nóg leuker kunnen maken voor kinderen.

NH1
NH5
NH4
NH1
NH3
NH2

Atelierbezoek Nou & Herkauw

Sandra2
Sandra5

Atelierbezoek Sandra de Groot

Kinderambassadeurs Sam en Thijs zijn op atelierbezoek geweest bij kunstenares Sandra de Groot. Sandra haar kunst bestaat uit verschillende disciplines, zoals fotografie en schilderen. Voor de Kinderbiënnale maakt ze een grote installatie van touwsculpturen, deze noemt ze ‘kNOTs’. Naast een rondleiding door het atelier van de kunstenares hebben de kinderambassadeurs Sandra geïnterviewd. Zo hebben Sam en Thijs gevraagd hoe het is om kunstenaar te zijn, hoe je kunstenaar wordt en of het moeilijk is om kunst te maken van touw. Al met al was het een ontzettend leuke en vooral leerzame middag!

Sandra2
Sandra1
Sandra3
Sandra5
Sandra4
Sandra2

Atelierbezoek Sandra de Groot

Museumverkenning
Diploma Detlef

Move in 1 dag

In samenwerking met stichting Move hebben de kinderambassadeurs 12 december iets voor een ander gedaan. De kinderambassadeurs hebben in het Groninger Museum bezoekers geïnterviewd om erachter te komen welke bezoekers positieve aandacht kunnen gebruiken. Daarna hebben ze gebrainstormd over wat ze voor die bezoekers kunnen doen. Uiteindelijk kwam de ene helft met het idee om een complimenten box te maken waar bezoekers een complimentje uit kunnen pakken. De andere helft heeft een speurtocht bedacht voor kinderen en posters gemaakt om de speurtocht te promoten. In het nieuwe jaar willen de kinderambassadeurs een activiteit organiseren voor kinderen in het atelier!

Museumverkenning
Jasmijn
Museumverkenning
Rashaan
Complimenten3
Speurtocht Thijs
Diploma Detlef
Complimenten2
Speurtocht2
Diplomas
Speurtocht
Interview
Presentatie
Complimentje
Complimenten Box
Bezig1

Move in 1 dag

SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2542
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2704

Brainstorm social room en workshop rondleiding geven

Vrijdag 11 december hebben de kinderambassadeurs geleerd hoe ze een rondleiding moeten geven. Ook gaven de kinderambassadeurs aan dat ze graag een social room zouden willen zien in de tentoonstelling, hier hebben ze 11 december voor de eerste keer over gebrainstormd!

SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2542
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2212
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2704
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2542
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2716
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2629
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2584
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2374
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2566
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2526
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2667
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2311
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2099
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2304
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2043
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2133
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 1919
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2388
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 1891

Brainstorm social room en workshop rondleiding geven

Anna Julia
Knutselen3

Workshop en brainstormen over het openingsfeest

Dinsdag 8 december hebben de kinderambassadeurs gebrainstormd met Ademiek, Marleen & Saskia van afdeling Events over het openingsfeest van de Kinderbiënnale. Er waren veel goede ideeën! Daarnaast gingen ze zelf creatief aan de slag met verschillende kunsttechnieken in het Atelier. Samen tekenden ze op papier met krijt, houtskool, potlood, stiften, ecoline. En bouwden ze met verschillende materialen, zoals piepschuim, karton en tandenstokers een eigen 3D ontwerp. Het was een geslaagde en creatieve dag!

Anna Julia
Hanna
Knutselen3
Papier1
Brainstorm3
Lente
Papier2
Anna Julia
Knutselen1
Papier4
Papier3
Knutselen2
Evelien Robine
Job En Han
Brainstorm1

Workshop en brainstormen over het openingsfeest

Vragenlijst4
Alle KA

De eerste activiteit!

Vrijdag 27 november was het zover… De eerste officiële activiteit met de kinderambassadeurs! De kinderambassadeurs kregen een gele trui en door middel van een kennismakingspel leerden ze elkaar beter kennen. Ook vulden ze een nulmeting in, 35 vragen over hunzelf.

Alle KA
K Ain Atelier
Alle KA
Vragenlijst5
Vragenlijst4
Handen2
Vragenlijst3
Vragenlijst
Truien1
Handen1
Truien2
Team
Pepernoten
Handen3
Job Mascottepng
Job Designs
Tasjes
Handen Knippen1

De eerste activiteit!

Alle KA
Schermafbeelding 2020 10 28 om 20 56 41

De kinderambassadeurs

IMG 4731
IMG 4717

Kick-off Kinderbiënnale!

30 oktober is het eindelijk zo ver, de kick-off van de Kinderbiënnale! We hebben naar de scholen van de kinderambassadeurs een tasje vol met lekkers gebracht, om de kick-off op een feestelijke manier te vieren met de hele klas.

Accca7dc 79f1 41d0 8683 d22a9caff4fe
6cd9f9a7 c8e9 4439 84e1 4dd9649443fc
IMG 4474
IMG 4458
E58fca72 b884 40a1 abc7 670aeebef30b
IMG 4462
Ade03112 85ea 411d 86be 7d86d16d8090
Accca7dc 79f1 41d0 8683 d22a9caff4fe
IMG 4439
940ca5e0 b315 46cb a5d3 f125c856afd8
E34930e3 3a46 43ef 9b9b 22f8b43b31ff

Meet & Greet met de kinderambassadeurs

PHOTO 2020 10 29 15 15 04 2
Schoolbezoek

Opzoek naar de kinderambassadeurs

Om de kinderambassadeurs uit te zoeken zijn we op bezoek geweest bij alle scholen van de kinderambassadeurs. Op elke school hebben we samen met de klas gebrainstormd over de Kinderbiënnale!

Singpore1
Singapore2
Dresden4
Dresden1
Dresden3
IMG 8553

Het begon allemaal in Singapore en Dresden...

Personeel
K Bteam

Even voorstellen

Meet het Kinderbiënnale team! Het team bestaat uit Sander, Lisse en Rixt.

26-03 | Gallery

Meet & Greet met Mohamed Yusuf Boss

MG Mo6
MG Mo7
MG Mo5
MG Mo2
MG Mo3
MG Mo4
17-03 | Gallery

Atelierbezoek Harry Arling

Harry6
Harry7
Harry5
Harry4
Harry2
Harry3
27-02 | Gallery

Atelierbezoek WERC Collective

Werc2
Werc5
Werc6
Werc3
Werc4
26-02 | Gallery

Atelierbezoek Lambert Kamps

Lambert3
Lambert5
Lambert6
Lambert4
Lambert2
13-02 | Gallery

Atelierbezoek Chantalla Pleiter

Chantalla2
Chantalla7
Chantalla6
Chantalla5
Chantalla3
Chantalla4
12-02 | Gallery

Atelierbezoek Nou & Herkauw

NH5
NH4
NH1
NH3
NH2
22-01 | Gallery

Atelierbezoek Sandra de Groot

Sandra1
Sandra3
Sandra5
Sandra4
Sandra2
12-12 | Gallery

Move in 1 dag

Jasmijn
Museumverkenning
Rashaan
Complimenten3
Speurtocht Thijs
Diploma Detlef
Complimenten2
Speurtocht2
Diplomas
Speurtocht
Interview
Presentatie
Complimentje
Complimenten Box
Bezig1
11-12 | Gallery

Brainstorm social room en workshop rondleiding geven

SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2212
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2704
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2542
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2716
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2629
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2584
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2374
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2566
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2526
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2667
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2311
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2099
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2304
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2043
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2133
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 1919
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 2388
SV 2020 1211 Kinderbiennale Groninger Museum 1891
08-12 | Gallery

Workshop en brainstormen over het openingsfeest

Hanna
Knutselen3
Papier1
Brainstorm3
Lente
Papier2
Anna Julia
Knutselen1
Papier4
Papier3
Knutselen2
Evelien Robine
Job En Han
Brainstorm1
27-11 | Gallery

De eerste activiteit!

K Ain Atelier
Alle KA
Vragenlijst5
Vragenlijst4
Handen2
Vragenlijst3
Vragenlijst
Truien1
Handen1
Truien2
Team
Pepernoten
Handen3
Job Mascottepng
Job Designs
Tasjes
Handen Knippen1
10-10 | Gallery

Meet & Greet met de kinderambassadeurs

6cd9f9a7 c8e9 4439 84e1 4dd9649443fc
IMG 4474
IMG 4458
E58fca72 b884 40a1 abc7 670aeebef30b
IMG 4462
Ade03112 85ea 411d 86be 7d86d16d8090
Accca7dc 79f1 41d0 8683 d22a9caff4fe
IMG 4439
940ca5e0 b315 46cb a5d3 f125c856afd8
E34930e3 3a46 43ef 9b9b 22f8b43b31ff
09-09 | Gallery

Het begon allemaal in Singapore en Dresden...

Singapore2
Dresden4
Dresden1
Dresden3
IMG 8553
Linde

Blijf op de hoogte

Volg de verhalen van de kinderambassadeurs op deze pagina en de speciale Kinderbiënnale instagrampagina: @kinderbiennalegm