Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Educatie

Het Groninger Museum verzorgt kunsteducatie voor iedereen. Bekijk hier informatie over kunsteducatie op school, publieksinformatie in het museum en workshops en cursussen voor jong en oud. In het Info Center kun je allerlei publicaties, boeken en video's over kunst bekijken.

Schoolgroepen verplicht aanmelden
Alle schoolgroepen (van primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs) zijn verplicht om zich voorafgaand aan hun bezoek aan te melden bij het museum en om bij een rondleiding voor voldoende eigen begeleiding te zorgen. Dit geldt ook als er geen rondleiding of educatief product geboekt wordt. Meld je groep aan via boekingen@groningermuseum.nl

Kunsteducatie voor iedereen

Educatieve projecten

Het Groninger Museum en Noorderpoort werken samen om het kritisch denken en de creatieve vorming van mbo-studenten te stimuleren. Dat doen we met op maat gemaakte projecten. Deze projecten hebben als basis een eigen beeldend onderzoek naar een tentoonstelling van het museum. Het project wordt afgesloten met een tijdelijke expositie in het museum of een andere vorm van presentatie.

Educatieproject Noorderpoort
Educatieproject Noorderpoort

Projecten, publicaties en meer

Groninger Museum Info Center by Jaime Hayon
Groninger Museum Info Center by Jaime Hayon © Hesmerg

Info Center

In het Info Center dat ontworpen is door de Spaanse ontwerper Jaime Hayon staat een bijzonder gevormde tafel met meerdere armen en geïntegreerde computers, waar bezoekers allerlei extra informatie en video's bij de tentoonstellingen of over de collectie kunnen bekijken. Rondom staan loungeachtige stoelen om op je gemak een van de vele kunsttijdschriften te lezen. Alle meubels en de schitterende marmeren vloer zijn speciaal voor deze ruimte ontworpen. Spiegels maken het Info Center af; ze weerkaatsen de golven in het Verbindingskanaal en laten zo het exterieur een spel spelen met de ruimte binnen.

Het atelier en de ontdekkingsruimte werden in 2015 toegevoegd aan het Info Center. Ook deze ruimtes werden door Jaime Hayon bedacht en ontwikkeld.

In de centrale tafel van het Info Center ligt een groot multitouchscherm. Het bevat een prachtig driedimensionaal model van het museumgebouw, waarmee je op alle mogelijke manieren in, op en onder het museum kunt kijken. Zo zie je niet alleen hoe het gebouw in elkaar zit, maar krijg je ook informatie over de architecten, hun opvattingen en het ontstaansproces. Voor jong en oud, leuk en verrassend.

Een uitgebreide catalogus van alle boeken, tentoonstellingscatalogi, video’s en artikelen in de bibliotheek van het Groninger Museum en alle objecten uit de museumcollectie vind je hier.

De publicaties worden niet uitgeleend maar kunnen ter plekke worden ingezien, van dinsdag t/m vrijdag (m.u.v. feestdagen). Kopiëren is mogelijk. Iets bekijken? Neem contact op met de bibliotheek.

Zie ook