Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Participatie & Educatie

Het Groninger Museum verzorgt kunsteducatie voor iedereen. Bekijk hier informatie over kunsteducatie op school, publieksinformatie in het museum en workshops en cursussen voor alle leeftijden. In het Info Center kun je publicaties en tijdschriften over kunst bekijken.

Schoolgroepen verplicht aanmelden
Meld je groep aan via boekingen@groningermuseum.nl. Dit is verplicht voor alle schoolgroepen, van primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs.
Zorg in alle gevallen zelf voor voldoende begeleiding. Dit is vereist voor rondleidingen die door museumdocenten van het museum worden gegeven, maar ook als je geen rondleiding of educatief product van het museum boekt.

Wanneer: op aanvraag (drie weken vooraf), indien de omstandigheden het toelaten kan hiervan afgeweken worden. Het boekingskantoor geeft hier uitsluitsel over.

Kunsteducatie voor iedereen

Groninger Museum Tour t Groenland
Groninger Museum Tour t Groenland © Groninger Museum

Groninger Museum Tour

Het Groninger Museum en de ELJA Foundation starten een groots gezamenlijk project en reizen de komende drie jaar langs 150 dorpen en steden in Groningen. Met een mini-museum vol kunst, museumdocenten en een geweldig programma met kunstworkshops en andere activiteiten, laten zij kinderen en jongeren in heel Groningen actief kennismaken en werken met kunst.

Educatieve projecten

Educatieproject Noorderpoort
Educatieproject Noorderpoort

Projecten met MBO opleidingen in Groningen

Het Groninger Museum werkt samen met MBO opleidingen in Groningen om het kritisch denken en de creatieve vorming van mbo-studenten te stimuleren. Dat doen we met op maat gemaakte projecten. Deze projecten hebben als basis een eigen beeldend onderzoek naar een tentoonstelling van het museum. Het project wordt afgesloten met een tijdelijke expositie in het museum of een andere vorm van presentatie.

In de centrale tafel van het Info Center ligt een groot multitouchscherm. Het bevat een prachtig driedimensionaal model van het museumgebouw, waarmee je op alle mogelijke manieren in, op en onder het museum kunt kijken. Zo zie je niet alleen hoe het gebouw in elkaar zit, maar krijg je ook informatie over de architecten, hun opvattingen en het ontstaansproces. Voor jong en oud, leuk en verrassend.

Een uitgebreide catalogus van alle boeken, tentoonstellingscatalogi, video’s en artikelen in de bibliotheek van het Groninger Museum en alle objecten uit de museumcollectie vind je hier.

De publicaties worden niet uitgeleend maar kunnen ter plekke worden ingezien, van dinsdag t/m vrijdag (m.u.v. feestdagen). Kopiëren is mogelijk. Iets bekijken? Neem contact op met de bibliotheek.

Zie ook