Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Museum

Lees hier het laatste nieuws. Ontdek het museumgebouw, de Menkemaborg of Wall House #2. Download het Groninger Museummagazine.

Gebouw Groninger Museum
Gebouw Groninger Museum © Erik en Petra Hesmerg

Het Groninger Museum werd in 1874 opgericht. Sinds 1894 heeft het Groninger Museum een eigen gebouw. Tot 1994 was dit het neo-gotische pand aan de Praediniussingel. Na een grote schenking in 1987 kreeg de organisatie de mogelijkheid om een nieuw gebouw te laten maken. Het huidige Groninger Museum gebouw werd in 1994 door toen nog Koningin Beatrix geopend. Tot op de dag van vandaag is het ontwerp aanleiding voor discussie over moderne museumarchitectuur.

Meer over het gebouw

Laatste nieuws

Wall House #2 - A.J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen

Wall House #2

Wall House #2 - A.J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen

Wall House #2 is een bezienswaardigheid, met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen. In Wall House #2 is het verhaal over het huis en de architect te horen en te zien.

Er zijn op het moment geen activiteiten gepland.

Menkemaborg

Menkemaborg

Menkemaborg

De Menkemaborg is een kasteelmuseum bij Uithuizen in het noordoosten van de provincie Groningen.

Er zijn op het moment geen activiteiten gepland.

Zaalverhuur

Job Lounge
Job Lounge © Foto: Robert Kot

Plannen voor een congres, borrel, feest, presentatie of vergadering? Het Groninger Museum is een inspirerende locatie voor events en ontvangsten van elk formaat. Onze tentoonstellings- en ontvangstruimtes bieden een en al rust, kleur en sfeer.

Entreehal

Nieuwsbrief

Iedere maand verzendt het Groninger Museum een nieuwsbrief met verrassende aankondigingen, nieuwe tentoonstellingen, activiteiten, win- en weggeefacties en nog veel meer. Zo blijft je altijd op de hoogte.