Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Forum Groningen

Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 85
Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 85

In Forum Groningen krijg je - al dan niet verkleed als Disney-prins(es) - de laatste kans om de grote expositie Disney - Telling Times Stories te bewonderen. Eromheen is o.a. een Disney-strijkje, ballroom-dancing, een speedy pub-quiz en een talk van mediawetenschapper Dan Hassler-Forest over hoe woke Disney nu wel of niet is.

Check de line-up

Storyworld G2 K Marleen Annema 4138
Doorlopend | Storyworld

Storyworld

Verhalen vertellen is een gave, maar waarin zit 'm nou de kunst? Bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld ontdek je de geheimen van grote verhalenvertellers! Dat doen we aan de hand van Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn.

In de laatste ruimte van het museum zetten we het vrolijkste weekblad, Donald Duck, in de spotlights. De populaire eend in matrozenpak kreeg precies 70 jaar geleden zijn eigen blad in Nederland. Ontdek in Storyworld hoe een Donald Duck-verhaal ontstaat, hoe de illustraties worden gemaakt en hoe het volledige blad tot leven komt.

Doorlopend | Forum: Storyworld, Verdieping 6 Oost

Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 54
Doorlopend | Forum: Expo

Expositie: Disney - Telling Timeless Stories

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pinokkio: wie kent ze niet? Walt Disney Animation Studios weet generaties lang jong en oud te betoveren met de magie van animatie. In de grote internationale tentoonstelling Disney – Telling Timeless Stories krijg je een kijkje in de keuken van deze wereldberoemde animatiestudio. Zo zie je het creatieve proces achter iconische momenten die in ieders geheugen gegrift zijn. Zoals van de gemene heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) of het moment waarop Elsa in Frozen (2013) haar cape weggooit en uit volle borst 'Let it go’ zingt. Ook is er niet eerder getoond origineel werk van Walt Disney Animation Studios te bewonderen, bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en van Mickey Mouse in De Prins en de bedelaar (1990). Laatste kans want laatste weekend!

Doorlopend | Forum: Expo

Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 85
Doorlopend | Forum: Verdieping 5 West

DJ & Disney Cocktails

Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 85
20:30, 22:15 & 23:15 | Forum: Verdieping 6 Oost

Disney Pubquiz

Of je nou bent een kind bent van de jaren ’90-Renaissance, groot bent geworden met de digitale wonderwereld van Pixar of nog steeds nachtmerries hebt over de dood van Bambi’s moeder; tijdens de Grote Disneyquiz is iedereen welkom. Quizmasters Victor en Robin nemen je aan de hand van geluidsfragmenten, beelden en allerhande triviavragen mee door de geschiedenis van de Amerikaanse animatiegigant. Ben jij genoeg Disney-fanaat om de benodigde punten in de wacht te slepen voor de winst? Schuif aan en ontdek het. Of je nou zo alleen bent als Wall-E of met zeven dwergen aan komt zetten, er is altijd plek in the House of the Mouse!

20:30, 22:15 & 23:15 | Forum: Verdieping 6 Oost

Lucas Kemper Forum Opening Disney LR 85 1
20:00 & 21:00 | Forum: Expo

Tok! Kwartet

De expositie bekijken onder het genot van livemuziek? Tok! Strijkkwartet zal twee keer op de avond live Disney-muziek spelen. Je vindt ze naast Anna en Elsa.

20:00 & 21:00 | Forum: Verdieping 4 Oost

Belle en het beest Blue Toes
20:15, 22:00 & 23:00 | Forum: Verdieping 4 Oost

The Blue Toes

The Blue Toes danst choreo's in het thema van Disney met onder andere de Engelse wals, quickstep en rumba. Deze choreo's hebben ze speciaal voor deze avond in elkaar gezet en met veel plezier voor jullie geoefend. Tussendoor kan je van onze docenten een Weense wals leren.

20:15, 22:00 & 23:00 | Forum: Verdieping 4 Oost

Dan Hassler Forest foto 2
19:45 & 21:15 | Forum: Verdieping 6 Oost

Lezing: 100 jaar Disney door Dan Hassler-Forest

Na de aankondiging van de nieuwe filmversie van De Kleine Zeemeermin, met de zwarte actrice Halley Bailey in de rol van Ariël, gingen filmpjes viraal met blije reacties van zwarte kinderen en hun ouders. Representatie en diversiteit zijn veelbesproken onderwerpen in de geschiedenis van Disney. Niet alleen bracht het bedrijf al die jaren prachtig gemaakte animatiefilms, maar deze verhalen representeren ook (veranderende) perspectieven op de samenleving. Dan Hassler-Forest is mediawetenschapper en kenner van Disney en doet zijn verhaal over 100 jaar animatie en beeldvorming.

19:45 & 21:15 | Forum: Verdieping 6 Oost

Lighted stage 1
Doorlopend | Smartlab

Limelight

De interactieve installatie van de mannen van Lighted Stages bestaat uit een kubus met snoeren van duizenden ledlampjes, Kinect-sensoren en opzwepende muziek. Kom spelen met het licht en kijk welke lichtshow je samen met andere bezoekers kunt maken.