Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Forum Groningen

Storyworld
Storyworld © Foto: Stella Dekker

Line-up

Storyworld logo Elsje 1
19:00 - 00:00 | Storyworld

Strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld (NL/EN)

In strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld kom je alles te weten over de kunst van het vertellen. Ontdek het maakproces van het beeldverhaal aan de hand van onder andere originele schetsen, filmcellen en storyboards én ga zelf aan de slag bij één van onze interactieve installaties.

Naast de vaste collectie hebben we in de laatste ruimte van het museum het werk van stripmaker Gerben Valkema in de spotlights gezet. Gerben Valkema is vooral bekend van de strip Elsje en dit jaar werd zijn talent bekroond met de Stripschapprijs, de hoogste onderscheiding voor stripmakers in Nederland.

Doorlopend | Forum: Storyworld, verdieping 6 oost

Storyworld tekenen c Knelis low res
20:00 - 23:00 | Forum: Publiekstribune & Verdieping 5

Live-tekenen met Jan-Willem Spakman (NL/EN)

De Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman tekent live. Je kunt over zijn schouder meekijken op plein 5 west óf op het grote led-scherm bij de publiekstribune in het Forum. Jan-Willem Spakman maakt strips, cartoons en illustraties. Met zijn stripalbum Helemaal Wild won hij in 2019 de Stripschappenning.

Forum: Publiekstribune & verdieping 5 west

Habitat 02 2k
19:00 - 00:00 | Rabo Studio

CLASH presents: HABITAT | Heleen Blanken (NL/EN)

Klimaatverandering en het verdwijnen van de natuurlijke habitats van talloze planten en dieren dwingen ons een toekomst voor te stellen waarin de natuur in digitale vorm herinnerd kan worden. De vraag is hoe digitale opslag en presentatie ons dichter bij de natuur kunnen brengen. In het datagedreven werk HABITAT van Heleen Blanken – dat in première zou gaan op Clash Festival 2019 – worden driedimensionale scans van objecten uit het Naturalis Biodiversity Center tot leven gewekt. Stenen, fossielen en koraalsoorten komen samen in een meditatieve, game-achtige omgeving die voortdurend evolueert

Je wordt uitgenodigd om op te gaan in een serie wonderlijke werelden van de natuur, ieder voorzien van een unieke soundscape. Gebruik je lichaam om contact te maken met bewegingssensoren in sculpturen en genereer zo een persoonlijke audiovisuele natuurbeleving.

Meer over CLASH

Doorlopend | Forum: Rabo Studio, via wenteltrap begane grond

Storyworld tekenen c Knelis low res
19:00 - 00:00 | Forum: Verdieping 6

KRABBEL (NL/EN)

Je eigen boekje binden met behulp van de cahiersteek om vervolgens een verhaal erin te tekenen en te schrijven, voornamelijk met gebruik van onomatopees, terwijl striptekenaar Dim Junius je praktische en leerzame tips geeft waar je meteen iets mee kunt!

Doorlopend | Forum: Verdieping 6 oost

Forum Groningen VR bios
19:00 - 00:00 | Verdieping 5 West

VR Bios (NL/EN)

Speciaal voor de Museumnacht weer terug van weggeweest: de VRbios! Maak kennis met de mogelijkheden van 360° virtual reality. Neem plaats in de draaistoel en ga mee op de virtuele ruimtesafari van Ørsted of geniet van de indrukwekkende animatie Crow: The Legend, van de makers van Madagaskar en een hit op de grote filmfestivals in Cannes en Venetië.

19:00 - 00:00 | Verdieping 5 West

Groninger Museumnacht
20:00, 21:30 & 22:30 | Begane grond

Them Dirty Dimes (NL/EN)

De band Them Dirty Dimes speelt tijdens de Museumnacht drie keer twintig minuten op de begane grond in het Forum. Dus spits je oren en volg de klanken van old-fashioned jazz, blues en gypsy... want deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog en mengen dat met moderne invloeden.

20:00, 21:30 & 22:30 | Begane grond