Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Universiteitsmuseum Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Museumnacht 2019
Museumnacht 2019 © Knelis

Bezoek tijdens de nacht de tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm, die je meeneemt langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. Of kom kutcakes bakken, je gezicht laten schminken of naar rustgevende muziek luisteren.

Check de line-up

20220321 GUM Phallus c Martin Corlazzoli 21
Doorlopend | Tentoonstellingsruimte

Tentoonstelling: Phallus. Norm & Vorm

Bezoek tijdens de nacht de tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm, ontwikkeld door het GUM (Gents Universiteitsmuseum), die de bezoeker meeneemt langs onze ideeën over geslacht, gender, wetenschap en normen. De expositie zet het mannelijke lid centraal. Op een voetstuk? Misschien wel. Maar dan vooral om dat ook af en toe onderuit te halen. Eén ding is zeker: PHALLUS. Norm & Vorm belooft veel clichés te doorbreken.

Doorlopend | Tentoonstellingsruimte

01 Workshop Klitje Kleien met de Kutzaak
Doorlopend | Cursusruimte

Workshop Klitje Kleien

Schuif aan, klei je eigen 3D-clitoris en praat met de experts van De Kutzaak over alles dat je nog niet wist en wat je nog nooit durfde te vragen over de clitoris. Wist je dat de clitoris net als de piemel een zwellichaam is en in opgewonden staat een stuk groter wordt? En net als de piemel zijn alle clitorissen anders: je hebt dikke en dunne, grote en kleine. Hoe denk jij dat jouw clitoris er uit ziet?

Doorlopend | Cursusruimte

Henry Lie Down and L Isten
21.30, 22.30 & 23.30 | Witte kamer

Usva presents: Lie down and Listen met Henry

Henry schrijft zijn eigen instrumentale jazz op de elektrische gitaar, geïnspireerd door onder andere Martin Taylor en Julian Lage. Af en toe waagt hij zich ook aan een meer op vocalen gebaseerde singer-songwriterstijl. Hij verkent allerlei gedachten en gevoelens op een improviserende manier.

21.30, 22.30 & 23.30 | Witte kamer

Bragi c Kim Molenhuis
20:30 & 21:30 | Bovenzaal

G.S.M.G. Bragi’s Strijkkwartet

Het strijkkwartet van G.S.M.G Bragi, de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen, zal vanavond magische instrumenten voor je bespelen. Dompel je onder in het geluid van hun melodieën en laat je meeslepen.

20:30 & 21:30 | Bovenzaal

Schmink c Gerhard Taatgen
Doorlopend | Binnenplein

Schmink

Kom in feestelijke sferen! Vanja staat klaar met schmink en glitters om jou en je vrienden een stukje mooier te maken voor de nacht.

Doorlopend | Binnenplein

Mart Band
21:00, 22:00 & 23:00 uur | Binnenplein

Usva presents: Mart Eerens & Quality Control

Mart Eerens is een muzikant, gitarist en songwriter die bekend staat om zijn nostalgische geluid, een eerbetoon aan de rockmuziek uit de jaren 70. Samen met zijn bandleden heeft hij een geluid wat familiar is, maar toch verfrissend. Met aanstekelijke swing, scheurende melodieën en wilde optredens, ben je verzekerd van een goede avond!

21:00, 22:00 & 23:00 uur | Binnenplein