Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Universiteitsmuseum Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

Museumnacht 2019
Museumnacht 2019 © Knelis

Line-up

Anatomiekamer
19:00 - 01:00 | Universiteitsmuseum

Tentoonstellingen DIG IT ALL & Masterminds (NL/EN)

Ervaar de archeologie van de toekomst! De tentoonstelling DIG IT ALL onthult de grensverleggende technieken van de moderne archeologie en laat je door middel van VR beleven hoe het is om zelf bij een archeologische opgraving te zijn. De tentoonstelling Masterminds neemt je mee in de geschiedenis van de wetenschap aan de hand van baanbrekend onderzoek en grote wetenschappelijke vindingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bezoek ook de Anatomiekamer, waar anatomische preparaten de geschiedenis van het anatomisch onderwijs in Groningen vertellen, en bekijk de spreekkamer van dr. Aletta Jacobs, de eerste vrouw in Nederland die een universitaire studie afrondde.

Doorlopend | Universiteitsmuseum

USVA Flicks 2
19:00 - 01:00 | Wijnbergzaal

USVA presents: Flicks International Student Short Film Festival (NL/EN)

Ieder jaar host Usva het Flicks International Student Short Film Festival in haar theater aan de Munnekeholm. Het is een filmfestival waarvoor studenten van over de hele wereld hun korte film kunnen insturen. De Flicks commissie zamelt de films in, bekijkt ze allemaal en kiest de films uit die de bezoekers gaan mogen aanschouwen. Het is elk jaar weer een groot succes en ontzettend leuk om zoveel unieke korte films te zien gemaakt door getalenteerde studenten. In 2020 kon het festival helaas niet doorgaan maar er zijn toen wel erg veel films ingestuurd! Daarom wil Usva tijdens de Museumnacht in het Universiteitsmuseum een selectie uit de ingezonden films voor Flicks 2020 laten zien. Kom dus vooral langs om deze nooit eerder vertoonde korte films te bekijken!

Doorlopend | Wijnbergzaal

Bihotz Duo 5
20:30 & 21:30 | Bovenzaal

Stukafest presents: Bihotz Duo (NL/EN)

Elena Muñoz de Morales en Belén Pérez vormen samen het vioolduo: Bihotz Duo. Voor deze gelegenheid hebben ze een mooi concert samengesteld met muziek uit verschillende perioden en landen en in uiteenlopende stijlen.

20:30 & 21:30 | Bovenzaal

Alexander Moto 2
20:00, 21:00 & 22:00 | Entreegebied

Stukafest presents: Alexander Moto (NL/EN)

Alexander Moto maakt scherpe, eerlijke, reflectieve hiphop. Doorgaans in een cryptisch jasje, begeleid door gevoelige beats of zijn eigen pianospel, probeert hij een snaar te raken bij het publiek. Stof tot nadenken geven, durven te relativeren, maar ook durven te leven. Taal is zijn belangrijkste instrument, dit om zijn vinger winden het doel.

20:00, 21:00 & 22:00 | Entreegebied