Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Café Groninger Museum

Café Groninger Museum
Café Groninger Museum © Douwe de Boer

Nieuw: Café Groninger Museum!

Het café heeft in november 2023 een geheel nieuwe look en naam gekregen! Topontwerper Maarten Baas ontwikkelde een complete redesign en is geïnspireerd op de huiskamer van de kunstenaar. Het voelt volgens Baas ‘eclectisch, een beetje maf en met een allegaartje van verschillende stijlen’. Naast de lekkernijen op de menukaart kun je nu ook genieten van kunstwerken die door Baas werden uitgezocht voor deze ruimte, of natuurlijk van het uitzicht over het water.

Openingstijden Museumcafé
Dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Tijdens schoolvakanties zijn wij ook op maandag geopend.

Reserveren is mogelijk tot 10 personen.

Voor algemene vragen over het Café en restaurant reserveringen tot 10 personen kunt u contact opnemen met cafegroningermuseum@vermaatgroep.nl of bellen naar 050 366 6544.

Bij last-minute aanvragen graag telefonisch reserveren.

Volg het Café hier: Instagram

Ligging

Het café ligt zeer centraal ten opzichte van het station en het centrum van de stad. Wanneer je afspreekt in het Café Groninger Museum heb je prachtig uitzicht op het Verbindingskanaal. Natuurlijk is het café ook een uitstekende plek voor koffie met gebak of een lunch gedurende je tentoonstellingsbezoek. Wij beschikken bij goed weer over een van de mooiste en gezelligste terrassen van Groningen.

Huren voor evenementen

Het museumcafé huren voor uw besloten event? Dat kan! Buiten de openingstijden van het Groninger Museum is het mogelijk om zakelijk of privé gebruik te maken van de sfeervolle ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige borrel ter ere van het afscheid of werkjubileum van een collega of een verjaardag of huwelijksjubileum. Er is ruimte voor borrels tot ongeveer 80 personen. Een besloten diner of walking dinner is ook mogelijk voor groepen tot 60 personen. Onze specialiteit is de Mediterraanse keuken.

Verhuur café na 17.30 uur
Voor informatie over verhuur vanaf 17.30 uur kunt u terecht bij Vermaatgroep.
eventscafe@vermaatgroep.nl

050 525 3326

Zaalverhuur museum
Voor sponsors en relaties is er de mogelijkheid om overdag een ruimte in het museum te huren. Ook organiseert het Groninger Museum events vanaf 17.30 uur, bijvoorbeeld met een rondleiding of ander museumprogramma.
Contactpersoon: Ademiek Gerritsma
agerritsma@groningermuseum.nl
+31 50 366 65 05.
Meer zaalverhuur >>

Groepen
Voor uw groepsbezoek overdag kunt u mooie arrangementen met rondleidingen en lunch, koffie of borrel boeken. Bespreek het aanbod met de afdeling Boekingen.
boekingen@groningermuseum.nl
+31 50 366 65 55.
Meer voor groepen >>

Evenementen

Voor al uw events en aanvragen boven de 10 personen kunt u contact opnemen met eventscafe@vermaatgroep.nl of bellen naar 050 525 3326.

Café en reserveringen

Voor algemene vragen over het Café en reserveringen tot 10 personen kunt u contact opnemen met cafegroningermuseum@vermaatgroep.nl of bellen naar 050 366 6544.

Indien u dieet- of vegetarische wensen heeft of de allergenenomschrijving van de gerechten wilt inzien, kunt u dit kenbaar maken aan de bediening.

Café Groninger Museum
Café Groninger Museum © Douwe de Boer