Naar hoofdinhoud

Plan je bezoek

Informatie voor jouw museumbezoek

Het Groninger Museum is op de volgende dagen geopend:

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur

De kassa sluit een kwartier voor sluitingstijd.

Maandagen in de herfstvakantie (15 & 22 oktober)10 - 17 uur
Maandag 24 decemberGesloten
1e Kerstdag (25 december 2018)Gesloten
2e Kerstdag (26 december 2018)10 - 17 uur
Oudejaarsdag (31 december 2018)Gesloten
Nieuwjaarsdag (1 januari 2018)Gesloten

Volwassenen

€ 5 (t/m 7 dec 2018)

Studenten studerend buiten Groningen & CJP

€ 2,50 (t/m 7 dec 2018

Kinderen tot en met 18 jaar

Gratis

Studenten studerend in Groningen

Gratis

Vrienden van het Groninger Museum

Gratis

Museumkaart

Gratis

BankGiro Loterij VIP-kaart

Gratis

Rembrandtpas

Gratis

ICOM

Gratis

Stadjerspas

Gratis

Rolstoelbegeleider

Gratis

In verband met de opbouw van nieuwe tentoonstellingen gelden er lagere entreeprijzen tot en met 7 december 2018.

Let op: in de periode van 8 december 2018 t/m 5 mei 2019 geldt een toeslag. Houd hier rekening mee als je online tickets koopt.

De kassa sluit om 16.45 uur.

Je kunt bij de kassa van het museum een museumkaart aanschaffen. Na aankoop kun je er meteen gebruik van maken. Je kunt de museumkaart ook online kopen.

Naast zelf het museum ontdekken, kun je ook een rondleiding door het Groninger Museumgebouw en/of een tentoonstelling boeken. Klik hier voor meer informatie over rondleidingen. Voor onze verschillende lesprogramma’s en rondleidingen voor scholen kun je hier terecht.

Museumnacht
Met het polsbandje van de Museumnacht 2018 kun je tot en met 1 september 2019 één van deze musea gratis bezoeken: Groninger Museum, Universiteitsmuseum Groningen, het Nationaal Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum of het GRID - Grafisch Museum Groningen.

Bezoek

Bezoekadres:
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Koop hier snel en gemakkelijk je tickets:

Gebouw Groninger Museum
Entreehal, ontwerp door Alessandro Mendini

Studeer je in Groningen? Dan mag je gratis naar het Groninger Museum. Studenten die een WO-, HBO- of MBO-opleiding volgen aan een instelling in Groningen, krijgen een gratis entreeticket op vertoon van hun collegekaart.*

Zoek je een stage?
In het Groninger Museum kun je stage lopen op verschillende afdelingen. Bekijk hier de stagevacatures.

Onderzoek

Heb je vragen over:
- de collectie: check eerst onze collectiedatabase.
- artikelen en boeken over de collectie: check eerst de database van de bibliotheek.
- het gebouw: moet je voor je opleiding iets ontwerpen? Vraag hier de plattegrond van het museum aan.
- onderwijsprogramma’s: stel ze aan de afdeling Educatie.

Staat je vraag er niet bij?

In het Groninger Museum werken specialisten op het gebied van beeldende kunst, schilderkunst, mode, fotografie, design, (kunst)geschiedenis en archeologie, kunsteducatie, museummarketing & -communicatie, facilitaire zaken, secretariaat en museumbeveiliging. Stel hier je vraag.

*Deze regeling is mede mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen (Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en UMCG), Provincie Groningen en de onderwijsinstellingen Alfa-college en Noorderpoort).

Plan je een bezoek met het gezin of de familie? In het Groninger Museum ben je van harte welkom.

Kinderen
Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Voor kinderen is er een spannende speurtocht door het gebouw of ze kunnen hun verjaardagsfeestje in het museum vieren. Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar is er de JuniorClub.

Familierondleiding
Rondleiders vertellen over de tentoonstellingen op verschillende niveaus.
Meld je aan.

Tentoonstelling De Collectie
Er zijn bijschriften bij de kunstwerken voor volwassenen en de leden van de JuniorClub maakten bijschriften voor kinderen.

Inloopatelier
Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zijn op zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur welkom in het atelier om lekker zelf aan de slag te gaan met verschillende materialen. Aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis.

Audiotour
Met de gratis audiotour kun je een versie voor kinderen of voor volwassenen kiezen. De kinderen van de JuniorClub maakten een hoorspel bij het verhaal over het VOC-porselein. Meer.

Groninger Museumnacht 2018
Groninger Museumnacht 2018 © Foto Siese Veenstra

Kinderen

Kijken, horen, voelen, maken: ben jij creatief en ontdek je graag nieuwe dingen? Dan is het Groninger Museum dé plek voor jou. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Het Groninger Museum is voor rolstoel- en scootmobielgebruikers goed toegankelijk. In het museum is een invalidentoilet aanwezig. Bezoekers met een ‘OV-Begeleiderskaart’ kunnen gratis één begeleider meenemen.

Voor automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar aan de Ubbo Emmiussingel.

Rolstoel lenen
Er zijn enkele rolstoelen, zowel met als zonder hoepel, en rollators te leen.
Als je gebruik wilt maken van een leenrolstoel, reserveer er dan één voorafgaand aan je bezoek. Dit kan telefonisch (050 - 3 666 555) of door een mail te sturen aan de informatiebalie. Je krijgt hierna zo snel mogelijk bericht.

Bezoekadres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Openbaar vervoer
Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van Hoofdstation Groningen. Plan hier je trein- of busreis.

Auto

Neem de A7 of A28 (via Zwolle) en volg vanaf het Europaplein de bordjes richting het centrum. Je kunt met behulp van de ANWB Routeplanner je reis verder uitstippelen. Bekijk hier de actuele verkeerssituatie in en om Groningen.

Parkeren
Volg de P-route en kies een parkeergarage van de gemeente of een parkeergarage van Q-Park. Op digitale borden langs de P-route wordt aangegeven of er nog parkeerplaatsen vrij zijn.

Als je langer in het centrum van Groningen wilt blijven, is het goedkoper om je auto aan de stadsrand te parkeren en de P+R Bus naar hartje stad te nemen. Nader je de stad, volg dan de borden naar het dichtstbijzijnde P+R terrein.

Let op: wil je toch aan de Ubbo Emmiussingel naast het museum wilt parkeren, houd er dan rekening mee dat op zondag van 12.00 tot 17.00 uur parkeergeld betaald moet worden en dat de maximale parkeerduur één uur is.

Speciale parkeerplaatsen

Voor automobilisten met een gehandicaptenkaart zijn er twee parkeerplaatsen beschikbaar aan de Ubbo Emmiussingel.

Vind hier een overnachting in Groningen.

Garderobe

Ter bescherming van de kunstwerken mag je in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug dragen. Je wordt verzocht alle paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 30 x 35 cm en rugdragers (van ieder formaat) in de garderobe achter te laten. Koffers, vouwfietsen en andere reisbagage worden niet geaccepteerd.
Je mag kinderen wel met een draagdoek op de buik dragen, of gebruikmaken van de buggy's bij de garderobe. Bij de garderobe kun je gebruikmaken van afsluitbare lockers. De garderobe sluit om 17 uur.

Camera’s

Het maken van foto’s voor eigen gebruik is alleen toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Het gebruik van flitslicht, selfiesticks en statieven is niet toegestaan. Als het formaat van je camera een gevaar oplevert voor de objecten of het bezoek van anderen belemmert, kan je gevraagd worden om de camera op te bergen.

Niet aanraken

Het aanraken van kunstwerken in het Groninger Museum is niet toegestaan.

Tekenen

Het maken van tekeningen is in de tentoonstellingsruimtes toegestaan (met potlood, niet met inkt of verf) mits je schetsblok niet groter is dan 22 x 28 cm. Het gebruik maken van een schildersezel is niet toegestaan.

Groepen

Schoolgroepen en groepen (v.a. 15 personen) zonder gids zijn van harte welkom om het Groninger Museum te bezoeken. We stellen het zeer op prijs wanneer je dit bezoek minimaal twee weken van tevoren aanmeldt via boekingen@groningermuseum.nl. Groepsbezoek met eigen gids is niet toegestaan.

Gidsen

Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Groninger Museum.

Telefoon

Andere bezoekers van het Groninger Museum stellen het op prijs als je je telefoon voor het betreden van de tentoonstellingsruimtes uit zet.

Eten en drinken

Het meenemen van eten of drinken naar het museum is niet toegestaan. Consumpties zijn verkrijgbaar in het MendiniRestaurant, deze mogen niet mee worden genomen naar de tentoonstellingsruimtes.

Verboden te roken

Roken (inclusief e-sigaretten) is overal in het museum verboden.

Huisdieren

Het meebrengen van dieren in het museum is niet toegestaan, met uitzondering van de geleidehond.

Ter bescherming van de kunstwerken mag je in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug dragen. Laat daarom alle rugdragers (van ieder formaat), paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 30 x 35 cm in de garderobe achter te laten.
Koffers, vouwfietsen en andere reisbagage worden niet geaccepteerd. Deze kun je eventueel opbergen in een bagagekluisje op het NS hoofdstation.
Rugdragers (ook draagdoeken op de rug) voor kinderen zijn niet toegestaan. Draag je kind op de buik, of leen één van de buggy's.

De garderobe is gratis en sluit om 17.00 uur.

Bekijk hier of je verloren voorwerp is gevonden in het Groninger Museum.

Contact