Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Plan je bezoek

Informatie voor jouw museumbezoekBestel je ticket met tijdslot van tevoren online. Aan de kassa worden geen tickets verkocht. Elke zaterdag zijn er nieuwe tickets beschikbaar.

Tickets voor de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped zijn te koop via rollingstonesgroningen.nl. Vanwege de onzekerheid rond de ontwikkelingen van het coronavirus en de maatregelen van de overheid, worden tickets telkens per week verkocht. Elke zaterdag zijn er weer nieuwe tickets beschikbaar.

The Rolling Stones - Unzipped is tot en met zondag 28 februari 2021 elke dag geopend tussen 10 en 22 uur.
De tentoonstellingen De Ploeg, De Collectie en Pronkjewails zijn elke dag geopend tot 18 uur.

Koop je ticket met tijdslot online.

Uitzondering op de openingstijden:

  • 24 december: 10-18 uur
  • 25 december: gesloten
  • 31 december: 10-18 uur
  • 1 januari: 12-22 uur
Je bent verplicht om vooraf een ticket online
te bestellen.
Ook als je een Museumkaart, BankGiro Loterij
VIP-KAART of een vriendenlidmaatschapspas hebt.
Aan de kassa zijn geen tickets verkrijgbaar.

Prijs

Volwassenen

€29

CJP/Studenten vanaf 19 jaar

€10

Museumkaart

€14

BankGiro Loterij VIP- KAART

Gratis

Introducé BankGiro Loterij
VIP- KAART

Gratis

Studenten studerend in
Groningen

Gratis

Tot en met 18 jaar

Gratis

Vrienden van het
Groninger Museum

Gratis

ICOM/Rembrandtpas

Gratis

Stadjerspas (eenmalig)*

Gratis

Rolstoelbegeleider**

Gratis

Postcode Loterij, bon

25%
korting

* Heb je een Stadjerspas? Kies dan de optie
‘Ik heb al een ticket’ en meld je bij de kassa.

**Rolstoelbegeleiders gaan gratis mee met de
persoon die zij begeleiden. Kies als rolstoelbegeleider
de optie ‘Ik heb al een ticket” en meld je bij de kassa.


Veilig en ontspannen naar het museum

Ga niet van huis als je gezondheidsklachten hebt. Je bent welkom als je huisgenoten en jij ten minste 24 uur klachtenvrij zijn. Als je in het museum toch moet hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboog.

Bij klachten geldt: blijf thuis en laat je testen.

Het is verplicht om online tickets te bestellen via onze ticketshop. We werken met tijdsloten en kunnen slechts een beperkt aantal mensen per tijdslot toelaten. Zo zorgen we voor een optimale spreiding van de bezoekers in het museum. Het kan dus zijn dat tijdsloten uitverkocht raken. Met een online ticket te kopen voor een bepaald tijdslot, ben je verzekerd van museumtoegang op dat moment.

Bekijk de veelgestelde vragen hier.

Met tijdsloten houden we controle over het aantal personen in het museum. Meld je op de door jou gekozen tijd in de entreehal.
Kom je eerder aan? Ga dan pas naar binnen op het moment waarop je tijdslot ingaat. Dit voorkomt drukte. Daarna begint je museumbezoek en mag je net zo lang over de route doen als je wilt. Het museum sluit om 22.00 uur.

Scan zelf je ticket in de Rolling Stones entree.

In het Groninger Museum geldt een mondkapjesplicht voor iedereen. Het is dus verplicht om een mondkapje te dragen. Heeft u geen mondkapje? Vraag er dan naar bij de informatiebalie.

In het museum hebben we met vloerstickers een duidelijke route aangebracht. Dit is éénrichtingsverkeer, zodat je elkaars route zo weinig mogelijk hoeft te kruisen. Gastheren en -vrouwen helpen je bij het vinden van de juiste route

Iedereen in het museum - bezoekers en medewerkers - houdt anderhalve meter afstand van elkaar. Beveiligingsmedewerkers helpen iedereen hier zo nodig bij.

We gaan er vanuit dat je als gezin of huishouden bij elkaar blijft. Zo kun je in alle rust van kunst en architectuur genieten

Het MendiniRestaurant is in verband met COVID-19 maatregelen gesloten.
InfoCenter en de Job Lounge blijven voorlopig gesloten omdat je op die plekken geen 1,5 meter afstand kunt houden.
De tentoonstellingen De Collectie, Pronkjewails en De Ploeg zijn dagelijks open tot 18.00 uur.
Alle andere ruimtes in het museum - ook de toiletten - zijn open.

Het MendiniRestaurant is momenteel gesloten als gevolg van de overheidsmaatregelen rond COVID-19. Zodra het restaurant weer open is melden wij dit op de website en via social media.

De garderobe is gesloten. Neem dus geen grote bagage mee naar het museum. In het Auditorium zijn gratis kluisjes voor jassen en kleine tassen.

In verband met de hygiëne is de audiotour niet beschikbaar.

The Rolling Stones – Unzipped is alleen geschikt voor het voortgezet onderwijs.

Mail met: boekingen@groningermuseum.nl of bel tijdens kantooruren met +31 (0)50 3666555 om de mogelijkheden te bespreken.

De museumwinkel is alleen toegankelijke met een geldig ticket voor het museum.

De ruimte is zo ingedeeld dat je op gepaste afstand gebruik kunt maken van de faciliteiten. Je kunt hier alleen contactloos betalen.

Trapleuningen, deurklinken, kluisjes en toiletten worden extra vaak schoongemaakt.

Wil je tussentijds even je handen schoonmaken? Er staat op verschillende plekken in het museum desinfectiemiddel.

De toiletten zijn open en worden regelmatige schoongemaakt. Op je route passeer je de toiletten drie keer.

In het hele museum wordt de lucht 100% ververst. De lucht wordt dus niet opnieuw het museum in geblazen. Er wordt buitenlucht ingeblazen en deze lucht wordt ook weer volledig afgevoerd naar buiten. Dit geldt ook voor de toiletten, de winkel en het restaurant.

Het leuke tijdschrift met achtergrondinformatie over de tentoonstellingen en collectie is te koop (€2) in de museumwinkel.

Nog geen Museumkaart? Koop er eentje bij de kassa in het museum.

Word lid van de Vrienden van het Groninger Museum en meld je aan via de website. Je kunt jezelf ook als lid opgeven bij de kassa in het museum.

Bezoekadres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Openbaar vervoer
Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van Hoofdstation Groningen. Plan hier je trein- of busreis.
Bekijk de meest actuele treininformatie op www.ns.nl.

Auto
Neem de A7 of A28 (via Zwolle) en volg vanaf het Europaplein de bordjes richting het centrum. Je kunt met behulp van de ANWB Routeplanner je reis verder uitstippelen. Bekijk hier de actuele verkeerssituatie in en om Groningen.

Volg de P-route en kies een parkeergarage van de gemeente of een parkeergarage van Q-Park. Op digitale borden langs de P-route wordt aangegeven of er nog parkeerplaatsen vrij zijn.

Als je langer in het centrum van Groningen wilt blijven, is het goedkoper om je auto aan de stadsrand te parkeren en de P+R Bus naar hartje stad te nemen. Nader je de stad, volg dan de borden naar het dichtstbijzijnde P+R terrein.

Let op: wil je toch aan de Ubbo Emmiussingel naast het museum wilt parkeren, houd er dan rekening mee dat op zondag van 12.00 tot 17.00 uur parkeergeld betaald moet worden en dat de maximale parkeerduur één uur is.

Speciale parkeerplaatsen

Voor automobilisten met een gehandicaptenkaart zijn er twee parkeerplaatsen beschikbaar aan de Ubbo Emmiussingel.

Het Groninger Museum is goed bereikbaar voor zowel rolstoelen als scootmobielen. Er zijn enkele rolstoelen en looprekken te leen in het museum. Er is ook een toegankelijk toilet. Bezoekers met een OV-begeleiderskaart kunnen gratis één rolstoelassistent meenemen. Ook rolstoelbegeleiders dienen online een ticket te kopen, kies de optie 'Ik heb al een kaartje'.

Automobilisten met een handicapvergunning kunnen parkeren op een van de twee speciaal gereserveerde parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel, grenzend aan het museum.

Als je een rolstoel wilt lenen, is het aan te raden deze vooraf te reserveren. Dit kan door te bellen naar +31 (0) 50 3 666 555 of door te mailen. Na ontvangst van de aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Meer informatie: Toegankelijkheid

Op of rond de Werkmanbrug (voor de entree van het museum) geldt een fietsparkeerverbod. Dat betekent dat je daar je fiets niet mag stallen. Doe je dat toch, dan wordt je fiets weggehaald.
Je kunt je fiets parkeren aan de Ubbo Emmiussingel, in de rekken langs het water of in het Stadsbalkon bij het station. Ook in het Stadsbalkon geldt dat de fiets in een rek moet en niet langer geparkeerd mag worden dan 12 dagen. Staat deze niet in een rek of langer dan 12 dagen geparkeerd, dan wordt je fiets naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht.
Kijk voor meer informatie op Groningen Fietsstad.

Vind hier een overnachting in Groningen.

De garderobe is gesloten. Neem daarom geen bagage mee naar het museum. In het Auditorium zijn een aantal gratis kluisjes voor kleine tassen en jassen.

Ter bescherming van de kunstwerken mag je in het museum geen tassen of dragers voor kinderen op de rug dragen. Je wordt verzocht alle paraplu’s, pakjes, tassen en handtassen groter dan 42 x 30 cm en rugdragers (van ieder formaat) thuis te laten. Koffers, vouwfietsen en andere reisbagage worden niet geaccepteerd.
Je mag kinderen wel met een draagdoek op de buik dragen, of gebruikmaken van de buggy's in het museum.
In het Auditorium kun je gebruikmaken van afsluitbare lockers. Het Auditorium sluit om 17 uur.

Bekijk hier of je verloren voorwerp is gevonden in het Groninger Museum.

Natuurlijk mag je je telefoon gebruiken om foto’s te maken (tenzij expliciet anders vermeld wordt in de tentoonstelling). Je doet andere bezoekers wel een plezier door het geluid van je telefoon uit te zetten in de tentoonstellingsruimtes.

Het maken van foto’s voor eigen gebruik is alleen toegestaan in de tentoonstellingsruimtes. Het gebruik van flitslicht, selfiesticks en statieven is niet toegestaan. Als het formaat van je camera een gevaar oplevert voor de objecten of het bezoek van anderen belemmert, kan je gevraagd worden om de camera op te bergen.

Wil je filmen of foto's maken met een andere reden, neem dan contact op met de afdeling PR & Communicatie via pr@groningermuseum.nl.

Het aanraken van kunstwerken in het Groninger Museum is niet toegestaan.

Het maken van tekeningen is in de tentoonstellingsruimtes toegestaan (met potlood, niet met inkt of verf) mits je schetsblok niet groter is dan 22 x 28 cm. Het gebruik maken van een schildersezel is niet toegestaan.

Groepsbezoek is momenteel niet mogelijk. We kunnen momenteel alleen kleine huishoudens toelaten.

Het is voor externe gidsen niet toegestaan om rondleidingen te geven in het Groninger Museum.

Het meenemen van eten of drinken naar het museum is niet toegestaan.

Roken (inclusief e-sigaretten) is overal in het museum verboden.

Het meebrengen van dieren in het museum is niet toegestaan, met uitzondering van een herkenbare hulphond.

In het museum is een rolstoel, buggy of uitklapbare kruk te leen voor gebruik in het museum. De rolstoel heeft hoepels om je zelf mee voort te bewegen. Reserveer de rolstoel met een mailtje naar info@groningermuseum.nl.

Contact