Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Plan je bezoek

Informatie voor jouw museumbezoek

Het Groninger Museum is gesloten. Hiermee volgt het museum de Nederlandse overheidsmaatregelen rond het coronavirus.

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped wordt verlengd tot en met 18 april 2021. De populaire expositie over de wereldberoemde rockband zou oorspronkelijk tot en met 28 februari te zien zijn in het Groninger Museum. Nu het museum langer gesloten blijft vanwege de maatregelen rond het coronavirus, is besloten de tentoonstelling te verlengen zodat straks zo veel mogelijk mensen alsnog de kans krijgen om te komen kijken.

Zodra bekend is wanneer het museum weer open mag, volgt er meer informatie over de start van de ticketverkoop. Dit zal onder andere via de website, social mediakanalen en de nieuwsbrief van het Groninger Museum gecommuniceerd worden.

Winkelen op afspraak kan vanaf 3 maart in de museumwinkel

Voor meer informatie, bekijk de Museumwinkel pagina

Je bent verplicht om vooraf een ticket online
te bestellen.
Ook als je een Museumkaart, BankGiro Loterij
VIP-KAART of een vriendenlidmaatschapspas hebt.
Aan de kassa zijn geen tickets verkrijgbaar.

Prijs

Volwassenen

€29

CJP/Studenten vanaf 19 jaar

€10

Museumkaart

€14

BankGiro Loterij VIP- KAART

Gratis

Introducé BankGiro Loterij
VIP- KAART

Gratis

Studenten studerend in
Groningen

Gratis

Tot en met 18 jaar

Gratis

Vrienden van het
Groninger Museum

Gratis

ICOM/Rembrandtpas

Gratis

Stadjerspas (eenmalig)*

Gratis

Rolstoelbegeleider**

Gratis

Postcode Loterij, bon

25%
korting

* Heb je een Stadjerspas? Kies dan de optie
‘Ik heb al een ticket’ en meld je bij de kassa.

**Rolstoelbegeleiders gaan gratis mee met de
persoon die zij begeleiden. Kies als rolstoelbegeleider
de optie ‘Ik heb al een ticket” en meld je bij de kassa.


Bezoekadres
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Openbaar vervoer
Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van Hoofdstation Groningen. Plan hier je trein- of busreis.
Bekijk de meest actuele treininformatie op www.ns.nl.

Auto
Neem de A7 of A28 (via Zwolle) en volg vanaf het Europaplein de bordjes richting het centrum. Je kunt met behulp van de ANWB Routeplanner je reis verder uitstippelen. Bekijk hier de actuele verkeerssituatie in en om Groningen.

Volg de P-route en kies een parkeergarage van de gemeente of een parkeergarage van Q-Park. Op digitale borden langs de P-route wordt aangegeven of er nog parkeerplaatsen vrij zijn.

Als je langer in het centrum van Groningen wilt blijven, is het goedkoper om je auto aan de stadsrand te parkeren en de P+R Bus naar hartje stad te nemen. Nader je de stad, volg dan de borden naar het dichtstbijzijnde P+R terrein.

Let op: wil je toch aan de Ubbo Emmiussingel naast het museum wilt parkeren, houd er dan rekening mee dat op zondag van 12.00 tot 17.00 uur parkeergeld betaald moet worden en dat de maximale parkeerduur één uur is.

Speciale parkeerplaatsen

Voor automobilisten met een gehandicaptenkaart zijn er twee parkeerplaatsen beschikbaar aan de Ubbo Emmiussingel.

Het Groninger Museum is goed bereikbaar voor zowel rolstoelen als scootmobielen. Er zijn enkele rolstoelen en looprekken te leen in het museum. Er is ook een toegankelijk toilet. Bezoekers met een OV-begeleiderskaart kunnen gratis één rolstoelassistent meenemen. Ook rolstoelbegeleiders dienen online een ticket te kopen, kies de optie 'Ik heb al een kaartje'.

Automobilisten met een handicapvergunning kunnen parkeren op een van de twee speciaal gereserveerde parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel, grenzend aan het museum.

Als je een rolstoel wilt lenen, is het aan te raden deze vooraf te reserveren. Dit kan door te bellen naar +31 (0) 50 3 666 555 of door te mailen. Na ontvangst van de aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Meer informatie: Toegankelijkheid

Op of rond de Werkmanbrug (voor de entree van het museum) geldt een fietsparkeerverbod. Dat betekent dat je daar je fiets niet mag stallen. Doe je dat toch, dan wordt je fiets weggehaald.
Je kunt je fiets parkeren aan de Ubbo Emmiussingel, in de rekken langs het water of in het Stadsbalkon bij het station. Ook in het Stadsbalkon geldt dat de fiets in een rek moet en niet langer geparkeerd mag worden dan 12 dagen. Staat deze niet in een rek of langer dan 12 dagen geparkeerd, dan wordt je fiets naar het AFAC Fietsdepot in Vinkhuizen gebracht.
Kijk voor meer informatie op Groningen Fietsstad.

Vind hier een overnachting in Groningen.

Contact