Diese Website verwendet Cookies zur Optimierung der Benutzererfahrung. Lesen Sie unsere Cookie-Erklärung

Zum Hauptinhalt

JuniorClub in dialoog met De vaandeldrager

Praatjes bij plaatjes door kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Wissel zaal 7 Vaandeldrager 1
Wissel zaal 7 Vaandeldrager 1

De kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum bekeken De vaandeldrager van Rembrandt van Rijn. Deze toppers hebben een verfrissende perspectief en laten je graag anders naar het kunstwerk kijken.

Vaandeldrager zwaard
Vaandeldrager zwaard

Nijs over 'De vaandeldrager (1636)'

"Als eerste zie ik het gouden zwaard, kijk maar, al het licht schijnt daarop. Het lijkt alsof hij het zwaard wil pakken, zijn hand is er al vlakbij. Ik denk dat ‘ie een soort ridder is. Het ziet er bijzonder uit met het laken; alsof hij wordt aangevallen en zich achter dat laken kan verstoppen. Ik heb ook een zwaard, maar mijn stiefvader heeft nog een veel mooiere, een echt Samoerai-zwaard."

Nijs (10 jaar)

Kees over 'De vaandeldrager (1636)'

"Dat hij rijk is zie ik meteen want hij draagt hele deftige kleren. En hij heeft een grote vlag. Ik denk niet dat hij het zwaard wil pakken, want als je dat wil doen met je rechterhand, moet het zwaard links van je zitten. Hij staat niet in een houding om een aanvaller af te slaan. Hij hoort denk ik bij een leger, aan het zwaard en de vlag kan je zien waar hij vandaan komt."

Kees (10 jaar)

Puck over 'De vaandeldrager (1636)'

"Wat kijkt hij nors voor zich uit! Het zwaard heeft hij omdat hij er stoer op wil staan, zodat mensen denken dat hij heel dapper was. Zie je al die draadjes op die gepofte mouw, met die gouden lichtval erop, het lijkt wel gouddraad. Als ik geschilderd zou worden in een jurk met gouddraad zou ik me heel chic voelen."

Puck (12 jaar)