Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Groninger Museum Tour

Mede mogelijk gemaakt door de ELJA Foundation

Het Groninger Museum trekt erop uit!

Een speciaal tot minimuseum omgebouwde zilverkleurige Airstream caravan reist drie jaar lang door de provincie, van dorp naar dorp, om kinderen en jongeren in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

Contact & aanmelden

Wil jij dat het minimuseum bij jullie op school komt? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

Het programma kan kostenloos worden aangeboden dankzij ELJA Foundation. Iedere workshopdeelnemer krijgt daarnaast ook een ticket voor het museum.

A Better Place

In samenwerking met de ELJA Foundation werkt het Groninger Museum de komende jaren aan een intensieve en duurzame verbinding met kinderen en jongeren in stad en provincie Groningen. Naast verbinden is het doel om kinderen en jongeren op een speelse manier in aanraking te brengen met kunst, cultuur en erfgoed, door middel van inspirerende en activerende workshops. Museumdocenten van het Groninger Museum gaan met het minimuseum naar zoveel mogelijk locaties. Denk hierbij aan primair onderwijs, middelbare scholen, culturele centra en buurthuizen, maar ook bij evenementen en festivals.

Het thema van deze tour is A Better Place. Met dit onderwerp gaan we samen met kinderen en jongeren aan de slag om na te denken over hoe je van je eigen omgeving een betere plek kan maken.

Benieuwd of de Groninger Museum Tour al bij jou in de buurt langs is geweest of komt? Bekijk het op de kaart!

Kinderbiënnale

In 2024 is A Better Place ook het thema van de tweede editie van de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. De Kinderbiënnale is een interactieve kunsttentoonstelling, waarbij kinderen een actieve rol spelen in de totstandkoming van de expositie. Uiteraard krijgen alle jongeren die tijdens de Groninger Museum Tour meedoen aan de workshop een vrijkaartje voor de Kinderbiënnale!

Ambassadeurstraject

Kinderen die na de workshop nog niet klaar zijn met maken, doen en verwonderen, kunnen meedoen met het ambassadeurstraject. Dit is een verdiepingstraject waarbij kinderambassadeurs de kans krijgen om samen te werken, mee te denken en mee te doen met kunstenaars die aan de Kinderbiënnale zijn verbonden.

ELJA Foundation

Voor de organisatie van de Groninger Museum Tour heeft het Groninger Museum een substantiële toekenning gekregen van de ELJA Foundation. De ELJA Foundation is een nieuw cultuurfonds dat projecten voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar in het Koninkrijk der Nederlanden en Caribisch Nederland initieert, co-creëert en financiert. Het doel van ELJA is om een bijdrage te leveren aan verbinding in de samenleving door middel van muziek, dans en beeldende kunst.

Boek de Groninger Museum Tour bij jou op school

ELJA Foundation
ELJA Foundation

Met kunst geven we toekomst aan de jeugd

De ELJA Foundation is een nieuw filantropisch fonds dat innovatieve programma’s ontwikkelt met belangrijke culturele organisaties op het terrein van muziek, dans en beeldende kunst, waardoor kinderen en jongeren met verschillende leefwerelden beter worden voorbereid op hun toekomst en meer met elkaar verbonden raken.