This website uses cookies for an optimal user experience. Read our cookie statement

To main content
Overview
News article

Laatste kans: de Kinderbiënnale in het Groninger Museum

Thursday 24 February 2022
Maynard Job
Maynard Job © Photo: Christopher Smith, Styling: Elise Klinkert

De Kinderbiënnale in het Groninger Museum is nog maar enkele weken te zien: tot en met zondag 13 maart. Sinds de opening hebben al ruim 100.000 mensen een bezoek gebracht aan deze tentoonstelling. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie. Er zijn elf kunstwerken te zien van nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder. Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel Lim-Schlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou & Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest.

Alle kunstwerken die te zien zijn dagen je uit tot interactie, participatie en creatie. Door te doen, ontdekken, maken en je te verwonderen word je op een afwisselende manier geactiveerd. Dat kan bijvoorbeeld door zelf mee te ‘bouwen’ aan een continu veranderend werk of zelf bij te dragen aan een digitale presentatie.

Open atelier in het weekend

Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan is het atelier van het Groninger Museum een ideale plek voor jou. Hier kun je namelijk lekker aan de slag gaan met een scala aan verschillende materialen. Maak een lantaarn geïnspireerd op de grote kleurrijke lantaarns van Eko Nugroho of ga vrij schilderen. Je kunt gebruikmaken van allerlei materialen. Het atelier is ieder weekend open en de toegang is gratis.