This website uses cookies for an optimal user experience. Read our cookie statement

To main content

Lesprogramma Kleur!

Onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs

Cornelie Tollens, untitled (1993)
Cornelie Tollens, untitled (1993)

In de vrolijke tentoonstelling Kleur! ontdek je de collectie van het Groninger Museum. Wat doet kleur met je? Hoe gebruiken we kleur? Deze vragen vormen op een originele manier de basis van de tentoonstelling.

Er zijn oneindig veel kleurnuances, maar de expositie volgt de kleuren van de regenboog, te beginnen bij geel. Daarna loop je door groen, rood, roze, oranje en blauw. Ook de niet-kleuren, zwart en wit, komen aan bod.

Met een rondleiding en interactieve werkvormen ontdekken leerlingen de tentoonstelling Kleur! Zo leren ze over de verschillende lagen in betekenis van kleuren. Rood is bijvoorbeeld niet alleen de kleur van macht maar ook van liefde.

Alvast een leuk weetje: de kleur ultramarijn betekent ‘van overzee’ en werd uit Afghaanse bergen gehaald. Eeuwenlang gold dit als een van de duurste kleuren.

Praktische informatie

Dit programma kun je van 30 augustus t/m 8 januari 2023 boeken.

Duur programma 1 uur

Aandachtspunten voor docenten

De docent/begeleider is tijdens het bezoek aan het museum verantwoordelijk voor het handhaven van de orde. Indien nodig zal de museumdocent de docent op de handhaving van de orde aanspreken.

Helaas biedt het museum niet de mogelijkheid voor het nuttigen van meegebrachte etenswaren. Houd hier rekening mee in verband met een eventuele lunchpauze.

Lees de spelregels en voorwaarden.

Onderwijsprogramma €4 p.p.
Begeleider 1 begeleider per 15 leerlingen gratis
Rondleiding in het Engels of Duits €1,- per leerling extra

Boek een schoolbezoek Voortgezet Onderwijs

Kies hier het lesprogramma