Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Tentoonstelling

The Rolling Stones – Unzipped

Nu t/m zondag 21 januari 2024
Koop tickets

Bezoek de tentoonstelling!

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband.

Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio, het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen en de spectaculaire Dolby surround experience van hun concert uit 2016 in Cuba.

Virtuele tentoonstelling

Kun je niet naar het museum komen om The Rolling Stones - Unzipped te zien? Niet getreurd! We hebben we voor alle fans de virtuele tentoonstelling Unzipped Online gemaakt.

Rolling Stones Fans bij The Palladium New York, New York, 19 juni, 1978

To do in Groningen

Zoek en boek je verblijf en bekijk wat er nog meer te doen is in Groningen op therollingstonesgroningen.nl. Je kunt je hier ook inschrijven voor e-mailreminders.

Groninger Museum Rolling Stones

Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum: “We zijn ongelooflijk blij dat we de Rolling Stones weer naar Groningen kunnen brengen na hun legendarische concert in 1999. De tentoonstelling brengt goede herinneringen naar boven en geeft uitgebreid inzicht in dit vierkoppige culturele fenomeen dat van grote invloed was op de twintigste eeuw en nog steeds is.”

Ileen Gallagher, conservator van de tentoonstelling: “De Rolling Stones-tentoonstelling is een viering van en thematisch onderzoek naar de band die rock and roll en de cultuur daaromheen meer dan een halve eeuw definieerde. Het is een overweldigende ervaring waarbij hun muziek, kunst, vormgeving, mode, fotografie en film samenkomen.”