Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Toegankelijkheid

Het Groninger Museum is goed bereikbaar voor zowel rolstoelen als scootmobielen. Er zijn enkele rolstoelen en looprekken te leen in het museum. Er is ook een toegankelijk toilet. Bezoekers met een OV-begeleiderskaart kunnen gratis één rolstoelassistent meenemen. Ook rolstoelbegeleiders dienen online een ticket te kopen, kies de optie 'Ik heb al een kaartje'.

Automobilisten met een handicapvergunning kunnen parkeren op een van de twee speciaal gereserveerde parkeerplaatsen aan de Ubbo Emmiussingel, grenzend aan het museum.

Als je een rolstoel wilt lenen, is het aan te raden deze vooraf te reserveren. Dit kan door te bellen naar +31 (0) 50 3 666 555 of door te mailen. Na ontvangst van de aanvraag nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Groninger Museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, auto en taxi. Het museum ligt tegenover hoofdstation Groningen, op ongeveer 300 meter van het museum. Er stoppen bussen en treinen.

Om het museum te bereiken vanaf het hoofdstation, neem je het zebrapad over de Stationsweg. Het zebrapad heeft stoplichten met geluid. Ga daarna linksom en neem de oprijhelling naar het fietspad.

Station
Station © Heinz Aebi

Taxi

De dichtstbijzijnde taxistandplaats is op de Ubbo Emmiussingel, in de bocht van de openbare weg dichtbij het museum. Na het uitstappen volg je om bij het museum te komen een klein stuk openbare weg en het gedeelde fiets- en wandelpad. De ingang van het museum bevindt zich op ongeveer 100 meter van de taxistandplaats.
Er is ook een taxistandplaats bij het hoofdstation Groningen, op ongeveer 150 meter afstand van het museum.

Helling

Zowel vanaf de Ubbo Emmiussingel als vanaf de Stationsweg bereik je het museum via een openbaar fiets- en voetpad, met een helling aan beide kanten van 5% stijgingspercentage.

Parkeerplekken voor mindervaliden
Aan de Ubbo Emmiussingel is aan beide kanten van de toegang naar het museum een parkeerplek voor mindervaliden. Let op bij het uitstappen, deze vrij kleine parkeerplekken bevinden zich op de openbare weg. De ingang van het museum bevindt zich op ongeveer 100 meter van de parkeerplekken.

Toegankelijkheid in het museum

Bij de kassa in de entreehal is een betaalautomaat aanwezig met een lang kronkelsnoer.

De toegankelijkheid in de museumzalen is goed. Onze medewerkers zullen je graag helpen. Je bereikt de zalen door vanuit de entreehal de lift naar beneden te pakken.

Assistentie nodig? Bel een medewerker: +31 (0)50 3 666 523.

Entreehal
Entreehal © Heinz Aebi

Rolstoel of rollator lenen

Er is een rolstoel met hoepels en er zijn rollators te leen in het museum. Reserveer er één voordat je het museum bezoekt via telefoonnummer +31 (0)50 3 666 523, of stuur een mailtje naar informatiebalie@groningermuseum.nl.

Toiletten

Er is een aangepast toilet aanwezig op niveau -1 in de benedenhal vlakbij de garderobe.

Breedte deuropening: 89 cm

Afmeting toiletruimte: 180 cm x 230 cm

Alarmvoorziening aanwezig: Ja

Hoogte wastafel: 82 cm

Hoogte Onderrijdbare wastafel: 65 cm

Diepte Onderrijdbare wastafel: 15 cm

Aangepast toilet
Aangepast toilet © Heinz Aebi

Lift


In het museum zijn 3 liften: één tussen de entreehallen, één in de westvleugel en één in de oostvleugel van het museum. Deze zijn goed toegankelijk voor rolstoelen, rollators en kleine scootmobiels. Heb je een wat grotere scootmobiel, bel dan met een medewerker voor assistentie (+31 (0)50 3 666 523).


Lift hal

Type lift: kooilift

Bedienhoogte oproepknop: 109 cm

Afmeting lift: 143 cm x 130 cm

Inrijdiepte: 143 cm

Breedte deuropening: 99 cm

Bedienhoogte paneel in lift: 123 cm

Lift Mondo Mendini

Type lift: kooilift

Bedienhoogte oproepknop: 109 cm

Afmeting lift: 197cm x 140 cm

Inrijdiepte: 140 cm

Breedte deuropening: 98 cm

Bedienhoogte paneel in lift: 122 cm

Lift Pronkjeswails

Type lift: kooilift

Bedienhoogte oproepknop: 109 cm

Afmeting lift: 135 cm x 260 cm

Inrijdiepte: 260 cm

Breedte deuropening: 99 cm

Bedienhoogte paneel in lift: 123 cm

Horeca

De toegankelijkheid van het MendiniRestaurant is goed. Er is hier geen aangepast toilet aanwezig.

Winkel

De toegankelijkheid van de museumwinkel is redelijk voor rollators en rolstoelen.

Nooduitgangen

De nooduitgangen zijn alleen te bereiken via een trap. Onze medewerkers zullen je hierbij helpen. Er is een evacuatiestoel in het gebouw beschikbaar.