Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

JuniorClub

Voor nieuwsgierige kinderen tussen de 7 en 12 jaar

Groninger Museum atelier
Groninger Museum atelier © Foto: Corné Sparidaens

Het museum ziet er van binnen en buiten spectaculair uit. Heb jij het al eens gezien? Niet?

Word lid van de JuniorClub, want daar beleef je van alles!

Je ontdekt de geheimen van het museum, bent bij een speciale kinderopening of ziet je eigen kunstwerk terug op de JuniorClub website.

Misschien beleef je een museumnacht of ontmoet je kunstenaars in hun atelier.

Je bezoekt andere musea, organiseert zelf een tentoonstelling, snuffelt rond in het depot en maakt spannende dingen mee zoals een ontsnapping via de nooduitgangen.

En natuurlijk stroop je de mouwen op in het atelier.

Hoe word ik lid?

Vul hieronder het formulier in. Let erop dat je een e-mailadres invult dat vaak geopend wordt (bijvoorbeeld dat van je ouders) want hier informeren wij jou over activiteiten.

Klik op ‘verstuur’.

Je krijgt daarna het welkomskado en je clubpas thuisgestuurd. Nu ben je lid!

Word lid van de JuniorClub

Hoe word ik lid?
Vul het formulier in. Let erop dat je een e-mailadres invult dat vaak geopend wordt (bijvoorbeeld dat van je ouders) want hier informeren wij jou over activiteiten.
Klik op ‘verzenden’.
Je krijgt daarna het welkomskado en je clubpas thuisgestuurd. Nu ben je lid!!

Wat kost het en hoe betaal ik?
Je bent lid voor 20 euro per kalenderjaar. Je ontvangt jaarlijks een nota per post.

Hoe stop ik het lidmaatschap?
Dat doe je door een e-mail te sturen naar juniorclub@groningermuseum.nl. Je vermeldt in deze e-mail je naam, adres en dat je je lidmaatschap wilt beëindigen voor het volgende jaar. Je lidmaatschap loopt tot het jaar waarin je 13 wordt. Het jaar waarin je 12 wordt is automatisch het laatste jaar waarin je lid bent. Het lidmaatschap vervalt daarna vanzelf en je betaalt dus ook niet meer.

Wat doet de JuniorClub voor mij als ik 13 jaar of ouder ben?
Je bent niet meer lid, maar het museum nodigt jou vast nog wel eens uit voor een 13+ activiteit. Geef je het aan de Clubmasters door wanneer je hiervoor geen belangstelling hebt?

Wat kan ik verwachten als lid?
Je krijgt een exclusieve Qee sleutelhanger als welkomstkado.
Ook krijg je een hippe persoonlijke clubkaart.
Je krijgt 4x per jaar de JuniorClub Nieuwsbrief ‘Qeeqaboo’ in je brievenbus.
Je wordt persoonlijk uitgenodigd voor coole activiteiten zoals workshops in het atelier, de nieuwste tentoonstellingen, ontmoetingen met kunstenaars.
Je krijgt uitnodigingen voor openingsfeestjes of een kijkje in de schatkamer van het museum. Misschien ontsnap jij via de nooduitgangen, mag jij een eigen JuniorClub tentoonstelling maken of schilder je de muren in het museum.
Ook maak je kans op een workshop in een echt kunstenaarsatelier.
En natuurlijk heb jij met je clubpas altijd gratis toegang tot het museum.

Wat moet ik doen als ik verhuis of een ander e-mailadres krijg?
Als je verhuist, wil je ons dan je nieuwe huisadres, postcode + plaats en telefoonnummer doorgeven via juniorclub@groningermuseum.nl.
Als het e-mailadres van je ouders verandert moet de JuniorClub dit ook weten! Stuur direct een mailtje met je naam, waarin je het oude en het nieuwe e-mailadres vermeldt.

Wat is Qee?
Qee is een designertoy; een speelgoedje voor ontwerpers en een belangrijk verzamelaarsobject. Qee is bedacht door Raymond Choy van Toy2R. Toy2R groeide uit van een gewone speelgoedzaak in Hongkong naar een wereldwijd succes. Kunstenaars uit de wereld van de muziek, ontwerpers, grafitty artists, urban artists, modeontwerpers en art designers hebben ontwerpen gemaakt voor deze beroemde serie designertoys.
De JuniorClub van het Groninger Museum mag Qee gebruiken als mascotte.

Hoe vaak zijn er activiteiten?
Per jaar zijn er verschillende activiteiten zoals een workshop in het atelier, de nieuwste tentoonstellingen, openingen of een bijzondere ontmoeting met een kunstenaar.
Je ontvangt dus minimaal vier keer per jaar een persoonlijke uitnodiging voor één van deze activiteiten via de mail.

Op welke dagen zijn de activiteiten?
De activiteiten zijn altijd buiten schooltijd. Denk aan zaterdag- en zondagmiddag, maar soms ook op vrijdagavond of woensdagmiddag. We hebben ook plannen voor leuke activiteiten in de herfst- kerst- voorjaars- en meivakantie.

Hoe weet ik wat er te doen is bij de JuniorClub?
Jij weet wat er te doen is omdat je altijd wordt uitgenodigd! Zorg ervoor dat de JuniorClub het e-mailadres heeft dat vaak gelezen wordt. Voor het overzicht van activiteiten kijk je in de ‘Qeeqaboo’ in de rubriek ‘Qalender’. Vier keer per jaar ontvang je de Qeeqaboo, dit is de nieuwsbrief van de Juniorclub, met daarin ook een agenda.
Tijdens de activiteiten maken we vaak foto’s en soms filmpjes. Je vindt ze terug op Qeeqaboo, de Facebookpagina van de JuniorClub.

Mogen mijn ouders ook mee naar de JuniorClub?
Ouders zijn niet bij de activiteiten aanwezig, want die zijn natuurlijk alleen voor JuniorClubleden! Als je ouders je naar het museum gehaald en gebracht hebben kunnen zij lekker hun eigen gang gaan. Bijvoorbeeld koffie drinken in het museumcafé of tentoonstellingen bekijken (hiervoor moeten ze wel hun Museumkaart gebruiken of een kaartje kopen).

Wat kosten de activiteiten?
Als je lid bent kosten de activiteiten helemaal niets.

Moet ik als JuniorClub lid een kaartje kopen in het Groninger museum?
Nee, jij mag het hele jaar gratis naar binnen op vertoon van je JuniorClubpas.

Hoe stel ik een vraag aan de JuniorClub?
Je kunt de Clubmasters van de JuniorClub altijd een mailtje sturen: juniorclub@groningermuseum.nl.
Een kaartje of brief kun je sturen naar de JuniorClub, Postbus 90, 9700 ME Groningen.
Vermeld altijd je naam, postcode + woonplaats en e- mailadres, zodat we je antwoord kunnen geven.

Mogen mijn opa, oma of suikertante mij ook lid maken?
Ja, dat mag natuurlijk! Op het digitale inschrijfformulier laat je dan je opa, oma of suikertante jouw contactgegevens invullen. Dat is echt belangrijk, want als het adres van je opa, oma of suikertante wordt ingevuld ontvangen zij alle uitnodigingen voor de JuniorClub.
Op het inschrijfformulier kunnen zij aangeven naar welk adres de factuur moet.

Voor kinderen
Mijn ouders geven mij toestemming om lid te worden. Mijn (groot)ouders/verzorgers krijgen een jaarlijkse factuur.

Voor ouders
Ik geef in het formulier aan of ik toestemming geef aan de JuniorClub om foto's van mijn kind zonder naamsvermelding te maken en alleen te gebruiken voor on- en offline JuniorClubproducten. Voor het gebruik van foto’s waarbij naam vermeld moet worden, zal JuniorClub toestemming vragen. *

De JuniorClub op Facebook

Vier keer per jaar ontvang je als clublid Qeeqaboo, dit is de nieuwsbrief van de Juniorclub, met daarin ook een agenda. In de tussentijd kun je de foto’s en filmpjes die we tijdens activiteiten maken terugvinden op onze Facebookpagina.

Qee en