Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Vincent van Goghs Lentetuin

Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar
Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar © Groninger Museum

Op deze pagina vind je alles over het schilderij de Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar. Het schilderij van Vincent van Gogh is uit 1884, geschilderd in olieverf op papier op paneel. Het is het enige schilderij van Vincent van Gogh in de collectie van het Groninger Museum en behoort tot de absolute highlights van de collectie. Het bevond zich sinds het begin van de 20ste eeuw in een privécollectie in Groningen en werd in 1962 aan de Gemeente Groningen geschonken.

Inzoomer Lentetuin
Inzoomer Lentetuin

Over de Lentetuin

Het schilderij van Vincent van Gogh behoort tot de highlights van de collectie van het Groninger Museum. Ontdek alle details over Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar in onze digitale inzoomer.

Bloemen voor algemeen directeur Andreas Blühm uit handen van Evert van Os (directeur Museum Singer Laren) - persconferentie 'Lentetuin' van Van Gogh terug in het Groninger Museum
Bloemen voor algemeen directeur Andreas Blühm uit handen van Evert van Os (directeur Museum Singer Laren) - persconferentie 'Lentetuin' van Van Gogh terug in het Groninger Museum © Foto: Knelis (Niels Meijer Fotografie)

Lentetuin na diefstal weer terecht

Na het schokkende nieuws dat het Van Gogh schilderij in bruikleen van het Groninger Museum uit Museum Singer Laren op 30 maart 2020 is gestolen, wordt de Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar op 12 september 2023 weer teruggevonden. Het is feest in het museum en er heerst veel opluchting. Lees in onderstaand nieuwsbericht alles over de terugkomst van de Lentetuin van Van Gogh.