Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Bakwedstrijd

Groninger Museum
Groninger Museum © Erik en Petra Hesmerg

Doe mee met de Groninger Museum Bakwedstrijd 2019

Laat je inspireren door het opvallende jubilerende Groninger Museumgebouw en doe mee met onze bakwedstrijd! Maak een eetbare versie van het kleurrijke gebouw in de vorm van een taart, cupcake of een andere zoetigheid. Meld je aan via onderstaand formulier op deze pagina! Besluit je last minute nog om mee te doen? Dan kun je woensdag 23 oktober ook nog gerust spontaan langs komen met je creatie! Iedereen mag meedoen.

Eerbetoon

De wedstrijd is een eerbetoon aan Frans Haks, die 25 jaar geleden directeur van het Groninger Museum was. Hij vond dat het museum alle zintuigen moest prikkelen: proeven was voor Haks net zo essentieel als kijken of luisteren. Met de wedstrijd herinneren we zijn gedachtegoed, zijn passie voor smaakcombinaties en kunstzinnige gerechten.

Wat kun je winnen?

1e prijs: Etagère Anna Gong van Alessandro Mendini (de architect van het Groninger Museumgebouw)

2e prijs: Kookwekker van Alessandro Mendini

3e prijs: Lepeltjes 'Anna' van Alessandro Mendini (set van 4).

Er wordt onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen, dus van alle prijzen zijn er twee.

Jury

Jouw bakcreatie wordt beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit:

  • Meester Patissier Hidde den Brabander (bekend van onder meer 24Kitchen);
  • Andreas Blühm (directeur van het Groninger Museum) en
  • Nienke Lisman (8 jaar, en winnaar van de bakwedstrijd van de JuniorClub).

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier onder aan deze pagina. Weet je nu nog niet of je kan deelnemen aan de bakwedstrijd, maar besluit je toch nog last minute mee te doen? Spontaan deelnemen mag ook, neem je creatie woensdag 23 oktober mee naar het museum voor de jurering. Je mag individueel deelnemen of als team.

Finale

Na aanmelding ontvang je op 16 oktober een uitnodiging om je inzending in te leveren op woensdag 23 oktober om 14.00 uur in het Groninger Museum. Daar wordt vanaf 14.00 uur door de jury de Groninger Museumtaart 2019 gekozen en vindt om 16.30 uur de prijsuitreiking plaats.

Hoe beoordeelt de jury?

De jury let op de smaak en het ontwerp van je taart. Essentieel is dat de taart zichtbaar geïnspireerd is op het Groninger Museumgebouw. Dat mag een detail zijn of het hele gebouw, interieur of exterieur. Alle taarten zijn welkom, zoet of hartig, cupcakes of ander gebak.

Check het hele programma

Het Groninger Museum viert feest!

25 Jaar Groninger Museum