Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 17: Bouw je eigen LEGO Stones-podium

LEGO
LEGO © Siese Veenstra

Doe mee met leuke creatieve opdrachten die je zelf thuis kunt uitvoeren. Elke week (op vrijdag) krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.

Bouw je eigen Lego Stones-podium!


Groot, groter, grootst. Zo kun je de concertpodia van de Stones omschrijven. Met hun fantastische vormgegeven concertpodia touren The Rolling Stones al meer dan 50 jaar de hele wereld over. Iedere tour heeft weer een nieuw en spannend design. Deze week in de Doe-opdracht aan jou de taak om een eigen LEGO Stones- podium te bouwen. Haal de LEGO blokken of andere blokken uit de kast en bouw een spetterend podium voor de Stones. De winnaars in de categorie volwassen en kinderen krijgen een leuke attentie thuis gestuurd.

Gemaakt door Thies en Pieter

JuniorClub

Op de foto zie je het podiumontwerp van Lennart (8). Van hem is ook het idee om een Stones podium van Lego te maken. Lennart is lid van de JuniorClub van het Groninger Museum; de leukste museumclub voor nieuwsgierige en creatieve kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Wil jij daar ook lid van worden? Geef je hier op: groningermuseum.nl/juniorclub.

Hoe en wat

Wat heb je nodig? LEGO of andere bouwsteentjes en een goed idee!
Kiep je bak met stenen om, kies de mooiste kleuren en bouw een spetterend concertpodium voor de Stones. Kies een flitsende achtergrond met opvallende details en houd rekening met formaten: passen alle vijf de Stones op het podium?
Maak dan een foto van je creatie en stuur hem op naar webmaster@groningermuseum.nl ovv je naam en je leeftijd.

Winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. De winnaars - één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen - vind je dan op de website van het Groninger Museum.

Wat en wanneer

- op vrijdagmiddag plaatsen we een nieuwe opdracht op de website, Facebook en Instagram;
- post je creatie altijd vóór donderdag 12 uur op Instagram of Facebook, of mail het ons;
- op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten aan twee deelnemers dat zij een leuke attentie krijgen toegestuurd en
- op vrijdagochtend maken wij op de website bekend wie er heeft gewonnen.

Ik doe mee!

Deel je creatie op Instagram met #groningermuseum of reageer op Facebook onderaan de post met de opdracht. Zorg je ervoor dat je account openbaar is, dus niet achter een slotje. Zo vinden we je gemakkelijk terug. Niet op social media? Geen nood, je kunt je creatie ook mailen naar webmaster@groningermuseum.nl. Zet er dan even je naam en leeftijd bij.

Help, ik ben nog niet klaar

Is de winactie al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.

Praktische informatie

Wanneer Vanaf week 7: 19 t/m 25 februari
Waar Thuis
Taal
  • NL