Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 22: fotografieopdracht: Van Gogh's Lentetuin

Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar
Vincent van Gogh, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar © Groninger Museum

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je zelf thuis kunt uitvoeren. Elke week (op vrijdag) krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven.
Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.

Deze week een fotografieopdracht over Vincent van Gogh, want dinsdag 30 maart is het precies een jaar geleden dat ons schilderij De Lentetuin van Van Gogh werd gestolen. Is jouw lentetuin net zo mooi als die van Vincent van Gogh? Laat in jouw foto zien dat het in de tuin nu lente is. Maak de foto met camera of telefoon en houd daarbij rekening met scherpte, diepte en kies voor een duidelijk standpunt. Helemaal leuk als je net als Van Gogh het panoramaformaat kunt gebruiken.

Winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten welke twee inzendingen, één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen, een leuke attentie krijgen toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.

Wat en wanneer

- op vrijdagmiddag plaatsen we een nieuwe opdracht op de website, Facebook en Instagram;
- post je creatie altijd vóór donderdag 12 uur op Instagram of Facebook, of mail het ons;
- op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten aan twee deelnemers dat zij een leuke attentie krijgen toegestuurd en
- op vrijdagochtend maken wij op de website bekend wie er heeft gewonnen

Ik doe mee!

Deel je creatie op Instagram met #groningermuseum of reageer op Facebook onderaan de post met de opdracht. Zorg je ervoor dat je account openbaar is, dus niet achter een slotje. Zo vinden we je gemakkelijk terug. Niet op social media? Geen nood, je kunt je creatie ook mailen naar webmaster@groningermuseum.nl. Zet er dan even je naam en leeftijd bij.

Help ik ben nog niet klaar!

Is de winactie al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.