Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 25: Maak je eigen Stones taart- FINGER LICKING GOOD

Album cover- Let it bleed
Album cover- Let it bleed

Deze week weer een nieuwe doe-opdracht!

We hebben we wat te vieren want we zetten het Rolling Stones feestje voort in 2023! Daar hoort taart bij. Maak deze week de lekkerste taart waar je je vingers bij aflikt, versierd met all-things-Rolling Stones. Dit kan bijvoorbeeld een platenhoes, het tonglogo of mooie herinnering van een concert zijn geweest.
We hebben wat voorbeelden voor je uitgezocht om je te inspireren. Dus duik de keuken in en verras ons met jouw Rolling Stones taart en maak kans op leuke prijzen. Succes!

Benieuwd naar The Rolling Stones - Unzipped? Je kunt ‘m nog tot en met 18 april online bekijken!

Story behind de album cover- Let It Bleed

“Voor Let It Bleed schakelde de band grafisch ontwerper Robert Brownjohn in, een vriend van Richards. De geplande titel van het album, Automatic Changer, verwees naar het type grammofoon waarop je albums kon stapelen die in volgorde werden afgespeeld. Brownjohn liet de Stones zijn ontwerp zien, waarop een plaat stond afgebeeld die wordt afgespeeld met daarboven allerlei ronde voorwerpen: een autoband, een bord, een klok, een filmblik, een pizza en een forse cake van de hand van culinair journalist Delia Smith, die later een beroemde chef-kok zou worden. Boven op de cake stonden kleine Rolling Stones op te treden. De cover werd nog mysterieuzer toen de band de albumtitel wijzigde, maar zo verstandig was om Brownjohns artwork aan te houden. Het werd uiteindelijk gebruikt voor een Engelse postzegel en werd opgenomen in de designcollectie van het Museum of Modern Art. “(p.23 catalogus Unzipped)

De spelregels en winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten welke twee inzendingen, één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen, een leuke attentie krijgen toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.

De spelregels

- op vrijdagmiddag plaatsen we een nieuwe opdracht op de website, Facebook en Instagram

- post je creatie altijd vóór donderdag 12 uur op Instagram of Facebook, of mail het ons.

- op vrijdagochtend maken wij bekend wie er heeft gewonnen.

Help! Ik ben nog niet klaar

Is de winactie al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.