Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 27: Versieren is een kunst!

Kim MacConnel, Jazz 1980
Kim MacConnel, Jazz 1980

Doe-opdracht 27: versieren is een kunst!

Versiering als kunstvorm, dat was het hoofdthema bij de Amerikaanse kunststroming Pattern & Decoration uit de jaren 70. Alles decoreren – van kunst tot gebruiksvoorwerpen - was in deze stroming een reactie op de sobere en minimalistische kunst uit de jaren ’60. Het leverde uitbundige en kleurrijke kunst op!

Waag je deze week ook aan het decoreren en versieren van een voorwerp, dat wel wat decoratie kan gebruiken. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pizzadoos, een pagina uit een tijdschrift of een foto van een saaie oom ;-).

Welke versieringen ga jij toevoegen? Stukjes papier? Kralen en pailletten? Borduursels of krullen met stift? Alles is goed, zolang het maar veel is! Uitbundig versierd wordt het ‘waardeloze’ ding pas waardevol.

Wist je dat het Groninger Museum ook kunst uit de stroming Pattern & Decoration in de collectie heeft? Als het museum weer open is, kun je het bekijken in de collectietentoonstelling

Hoe en wat?

Deze opdracht is heel makkelijk: smeer je voorwerp in met een lijmstift of lijm op de plekken waar je een patroon of decoratie gaat maken. Plak en versier het vol met confetti, snippers papier, lintjes: wat je maar wilt. Succes!

Tips en tricks

  • Maak confetti met de perforator.
  • Of knip kleine vierkantjes voor een 'mozaïek effect'

Als je er plezier in begint te krijgen, voeg dan meerdere ontwerpen samen op één pagina.

De spelregels en winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Op donderdagmiddag na 12 uur, laten we weten welke twee inzendingen, één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen, een leuke attentie krijgen toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.

De spelregels

- op vrijdagmiddag plaatsen we een nieuwe opdracht op de website, Facebook en Instagram

- post je creatie altijd vóór donderdag 12 uur op Instagram of Facebook, of mail het ons.

- op vrijdagochtend maken wij bekend wie er heeft gewonnen.

Help! Ik ben nog niet klaar

Is de winactie al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.

Praktische informatie

Waar Thuis
Taal
  • NL