Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 9: koffer vol herinneringen

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je zelf kunt uitvoeren. Elke week (op vrijdagavond) krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.

De opdracht: koffer vol herinnering

Herken je in dit kunstwerk de stad Groningen met de Martinitoren en het Groninger Museum? Dan heb je het goed gezien! De Martinitoren aan de Grote Markt in Groningen speelt op dit moment de hoofdrol in de tentoonstelling En tóch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen die je in een 360 graden tentoonstelling kunt bekijken.

De Chinese kunstenares Yin Xiuzhen van het kunstwerk op de foto, heeft het gemaakt van tweedehands kleding van mensen die in Groningen wonen. Volgens Xiuzhen is kleding een materiaal waar herinneringen aan kleven, heel persoonlijk dus!

Hoe je een stad beleeft of herinnert is per definitie persoonlijk, alsof je die stad in een koffer in je hoofd met je meedraagt.
Welke stad of plek is voor jou belangrijk? Is het je geboorteplaats? Een waanzinnige vakantiebestemming? Of de stad waar je op kamers ging?

De opdracht is deze week: maak jouw lievelingsstad met textiel. Gebruik kledingstukken die je niet meer gebruikt, keukendoekjes of andere stoffen. Je mag het plat neerleggen of ruimtelijke maken. Geen textiel in huis? Geen probleem, een ander materiaal kan natuurlijk ook! Laat je ons weten aan welke plek op aarde je hebt gedacht?

Winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Aan het eind van elke week, op vrijdag om 12 uur, krijgen twee inzendingen, één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen, een leuke attentie toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.

Spelregels

Deel je creatie op Instagram of Facebook en tag ons er in (@groningermuseum) en gebruik de hashtags #doenenmaken, #groningermuseum. Zorg je ervoor dat je account openbaar is, dus niet achter een slotje? Of zet je foto in de comments onderaan de berichten die we over de doe-tips delen. Zo vinden we je gemakkelijk terug.

Niet op social media? Geen nood, je kunt je creatie ook mailen naar webmaster@groningermuseum.nl.

Help ik ben nog niet klaar!

Is de opdracht van die week al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.