Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Lezing: 100 Jaar Vrouwenkiesrecht

Activiteitenagenda voor de Vrienden van het Groninger Museum

In 2019 viert Nederland een eeuw actief vrouwenkiesrecht. Het Groninger Museum staat hier uitgebreid bij stil in de tentoonstelling Strijd! 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Medesamenstelster prof. dr. Mineke Bosch (hoogleraar moderne geschiedenis aan de RuG) geeft een lezing ter inleiding op de tentoonstelling. Je bent één van de eersten die de tentoonstelling Strijd! 100 Jaar Vrouwenkiesrecht bezoekt.

Vrienden gaan gratis naar deze activiteit

Mineke Bosch

Medesamensteller van de tentoonstelling Strijd! is Mineke Bosch, Nederlands historicus en verbonden als Hoogleraar Moderne Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Bosch is onder meer de biografe van Aletta Jacobs, de eerste officiële vrouwelijke studente en arts in Nederland.

Aanmelden voor de lezing

Het Museum opent om 19.30 uur en om 20.00 uur begint de inleiding van mevrouw Bosch. Daarna is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken.

De volgende bijeenkomst van de Vrienden is de Algemene Ledenvergadering op dinsdagavond 21 mei 2019. Leden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Voor alle bijeenkomsten worden door het bestuur uitnodigingen verzonden, waarna je je kunt opgeven. Neem naar bijeenkomsten van de VVGM de lidmaatschapspas mee.

Meld je voor alle activiteiten aan via vriendenactiviteiten@groningermuseum.nl of per post via Molenrecht 1, 9621 BB Slochteren. Graag met vermelding van telefoonnummer.

Ook lid worden?

Als vriend van het Groninger Museum geniet je veel voordelen. Zo ontvang je exclusieve uitnodigingen voor previews, activiteiten, excursies en lezingen. Je krijgt het Groninger Museum Magazine gratis thuisgestuurd en hebt vrij toegang tot Kunsthalle Emden, Horst-Janssen Museum Oldenburg en Kunsthalle Bremen.

Vrienden van het Groninger Museum

Praktische informatie

Wanneer dinsdag 23 april
Waar Museum
Prijs Vrienden gaan gratis naar deze activiteit
Taal
  • NL