Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Groninger Museumnacht

Museumnacht 2022
Museumnacht 2022 © Siese Veenstra

Follow @GroningerMuseumNacht on Instagram to stay up to date!

Save the date: 9 september 2023

Na het grote succes in 2022 komt de Groninger Museumnacht in 2023 weer terug! Houd zaterdag 9 september vrij, want dan geniet je van een avond vol tentoonstellingen, muziek, workshops, lezingen, dans en andere geweldige optredens. Een nacht in het museum waar de kunst niet het enige is dat tot leven komt.

Het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum en de Synagoge Groningen: allemaal doen ze mee aan de Museumnacht. De Groninger Museumnacht is ondertussen bekend in de stad en daarbuiten. Het evenement vol kunst, cultuur en gezelligheid is ieder jaar uitverkocht. In eerdere jaren werden er onder andere een spoedcursus Gronings, bieryoga en optredens door stadsdichter Myron Hamming, S10 en Orange Skyline gegeven.

Meer informatie over de kaartverkoop en het programma van de Museumnacht in 2023 volgt later.

Terugblik op Museumnacht 2022

Tijdens de Museumnacht in 2022 werd er flink uitgepakt met wel 15 tentoonstellingen en meer dan 70 acts. Er was veel aandacht voor de manifestatie Bitterzoet Erfgoed. Het panelgesprek Zwart in strips werd gehouden, de tentoonstellingen ‘ONDER_DRUK’ en Zwart in Groningen waren te zien en er werd een spoken word optreden gehouden over de slavernijgeschiedenis.

Ook waren er print workshops, optredens van Solid Skaters, colour tasting workshops van Marije Vogelzang, de USVA Lie Down & Listen: Story Edition, een audiotour over de Joodse cultuur en geschiedenis en een grote tentoonstelling over Oekraïense fotografie in samenwerking met Noorderlicht.

Goede muziek en danspassen mochten natuurlijk niet ontbreken. De hele avond waren er optredens van Bokomo Swing, Marit, atoomclub, Between June and August, Nadua, Yas Jeanine, Remko Wind, Derk en Thijs, Pablo Hellmund, Sophie Straat, Batatuké, WadAap, Klezmer & Co, strijkkwartet Bragi en verschillende dj’s.