Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Doe-opdracht 8: de mozaïek-schoen

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je zelf kunt uitvoeren. Elke week (op vrijdagavond) krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.

Opdracht 8: maak een mozaïek schoen

Alle schoenen-liefhebbers opgelet! Deze opdracht is voor jou: maak een mozaïek-kunstwerk van je favoriete schoen.

Deze gouden mozaïek-schoen is onderdeel van de negendelige serie: ‘Mobili per Uomo’ (Meubels voor de man), gemaakt door Alessandro Mendini. Vier hiervan staan in de tentoonstelling Mondo Mendini. De meubelstukken verbeelden negen symbolische of beschrijvende aspecten van de moderne man.

Nu is het jouw beurt. Duik de kast in op zoek naar je favoriete schoenen en speur in tijdschriften naar mooie kleuren/vormen/patronen. Knip deze in kleine stukjes en plakken maar! Plakken op papier of op een voorwerp, alles is leuk.

Winnen

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Aan het eind van elke week, op vrijdag om 12 uur, krijgen twee inzendingen, één in de categorie volwassenen en één in de categorie kinderen, een leuke attentie toegestuurd. De winnaars vind je dan op deze pagina.

Spelregels

Deel je creatie op Instagram of Facebook en tag ons er in (@groningermuseum) en gebruik de hashtags #doenenmaken, #groningermuseum. Zorg je ervoor dat je account openbaar is, dus niet achter een slotje? Of zet je foto in de comments onderaan de berichten die we over de doe-tips delen. Zo vinden we je gemakkelijk terug.

Niet op social media? Geen nood, je kunt je creatie ook mailen naar webmaster@groningermuseum.nl.

Help ik ben nog niet klaar!

Is de opdracht van die week al afgelopen, maar vind je de opdracht toch nog leuk om te doen, dan kun je je foto alsnog opsturen en dan plaatsen wij het op deze pagina.

Achtergrond

Deze gouden schoen is een onderdeel van de negendelige serie Mobili per Uomo’ (Meubels voor de man), gemaakt door Alessandro Mendini. De meubelstukken verbeelden negen symbolische of beschrijvende aspecten van de moderne man: zijn gezicht, een handschoen, een elegante schoen, een colbert, een neoklassieke kop en schotel, een nachtlampje, een aktetas, een borsalino en een ster. De figuren onderscheiden zich door hun enorme afmetingen en zijn een speelse zoektocht naar verbanden, gedrag en niet-bestaande maten. Zo wordt de man wordt onder de loep gelegd.

Bron: Mondo Mendini - De wereld van Alessandro Mendini.