Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Roze Zaterdag & Pride

Beleef tijdens Pride een kleurrijk, divers en educatief programma

Groninger Museum
Groninger Museum © Melvin Jonker

In het Groninger Museum, aan het einde van het Regenboogpad, vieren we Pride op Roze Zaterdag (22 juni)! Samen met jou willen we vrijheid en diversiteit vieren met een educatief en gezellig programma. Doe de Queertour door de tentoonstelling Behind the Scenes, duik in de interactieve kunst in de Kinderbiënnale of win een prijs met de Drag Bingo gepresenteerd door The Madame the Queen.

Queertour Groninger Museum
Queertour Groninger Museum

Queertour | 150 jaar Groninger Museum - Behind the Scenes

150 jaar Groninger Museum betekent 150 jaar Queer-kunst in ons museum! In deze bijzondere editie van de Queer Tour vieren we kunstenaars uit de museumcollectie die hebben bijgedragen aan nieuwe perspectieven op het thema queer in de kunst en in de maatschappij. Hoewel niet alle kunstenaars in de expositie te zien zullen zijn, speelt de visie van deze kunstenaars tijdens de tour een cruciale rol. Vanuit juist die visie, maar ook vanuit jouw eigen identiteit, bouwen we bruggen naar de kunstwerken om zo op een andere manier naar kunst te kijken. Laat je verrassen tijdens deze interactieve tour en vier samen met ons 150 jaar Queer-kunst in het Groninger Museum!

The Madame the Queen
The Madame the Queen

Drag Bingo met hostess The Madame the Queen

Waag een kansje met een drankje! Your hostess The Madame the Queen draait aan de bingomolen tijdens de Drag Bingo in het Museumcafé. Tussen 13.00 - 15.30 uur spelen we vier rondes. Je kunt hiervoor 1 of meer bingokaarten kopen.

Geef je vast op via: cafegroningermuseum@vermaatgroep.nl, maar je kunt natuurlijk ook spontaan meedoen.