Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Talkshow over 25 jaar Groninger Museumgebouw

Het museumgebouw bestaat 25 jaar! Dit wordt de gehele maand oktober uitgebreid gevierd, onder andere met de Kunstspot Talkshow. Er wordt tijdens de Talkshow aandacht besteed de bouw van het gebouw tijdens de directieperiode van oud-museumdirecteur Frans Haks. Het verleden, heden en toekomst van het Groninger Museum worden besproken door nationale en internationale sprekers als Frènk van der Linden, Jeltje van Nieuwenhoven, Christiane Lange en Susanne Titz.

Gebouw Groninger Museum
Gebouw Groninger Museum © Erik en Petra Hesmerg

Inhoud talkshow

Het bijzonder kleurrijke gebouw van het Groninger Museum is 25 jaar geleden gebouwd toen Frans Haks nog directeur was. De bouw van het museumgebouw en de verhalen hier omheen worden besproken door Frènk van der Linden (Journalist en programmamaker), Jeltje van Nieuwenhoven (oud-politicus) en Cees Hendrikse (kunstverzamelaar en oud-directeur personeel & organisatie van Gasunie).

Maarten Schmitt (stadsarchitect), Gerard Schijf (oud-directeur Team 4 Architecten) en Otto Wassenaar (adviseur en ingenieur nieuwbouw Groninger Museum) bespreken het verleden van het gebouw van het Groninger Museum.

Hoe gaat het er nu aan toe met het museum? Christiane Lange (directeur Staatsgalerie Stuttgart) en Susanne Titz (directeur Museum Abteiberg, Mönchengladbach) behandelen het heden van het museum (in het Engels).

Om het af te sluiten voeren Mare Nieborg (toekomstfilosoof/toekomststrateeg), Julia Dijkstra (junior conservator Museum More) en Cissy Gressmann (spoken word artist en ‘praatjesmaker’ in het Groninger Museum) een interessant gesprek over de toekomst van het museum en delen hun eigen voorspellingen hierover.

Rosa Timmer van Kunstspot (online platform voor beeldende- en toegepaste kunst), museumdirecteur Andreas Blühm en Joep van Ruiten (cultuurjournalist Dagblad van het Noorden) leiden het gesprek.

Muzikale intermezzo's


Vanwege het 25-jarig jubileum natuurlijk ook een feestelijke touch! Tussendoor is er een muzikaal intermezzo verzorgd door de getalenteerde studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Praktische informatie

Wanneer Zaterdag 26 oktober | 14.00 - 17.00 uur
Waar Auditorium
Prijs Vrije inloop
Taal
  • NL