Naar hoofdinhoud
Overzicht
Activiteit

Kunstspot Talkshow over 25 jaar Groninger Museumgebouw

Het museumgebouw bestaat 25 jaar! Dit wordt de gehele maand oktober uitgebreid gevierd, onder andere met de Kunstspot Talkshow. Er wordt tijdens de Talkshow aandacht besteed de bouw van het gebouw tijdens de directieperiode van oud-museumdirecteur Frans Haks. Het verleden, heden en toekomst van het Groninger Museum worden besproken door nationale en internationale sprekers als Frènk van der Linden, Jeltje van Nieuwenhoven, Christiane Lange en Suzanne Titz.

Gebouw Groninger Museum
Gebouw Groninger Museum © Erik en Petra Hesmerg

Inhoud talkshow

Het bijzonder kleurrijke gebouw van het Groninger Museum is 25 jaar geleden gebouwd toen Frans Haks nog directeur was. De bouw van het museumgebouw en de verhalen hier omheen worden besproken door Frènk van der Linden (Journalist en programmamaker), Jeltje van Nieuwenhoven (oud-politicus) en Cees Hendrikse (kunstverzamelaar en oud-directeur personeel & organisatie van Gasunie).

Ed Taverne (emeritus hoogleraar architectuur- en stedenbouw RUG), Gerard Schijf (oud-directeur Team 4 Architecten) en Otto Wassenaar (adviseur en ingenieur nieuwbouw Groninger Museum) bespreken het verleden van het gebouw van het Groninger Museum.

Hoe gaat het er nu aan toe met het museum? Christiane Lange (directeur Staatsgalerie Stuttgart) en Suzane Titz (directeur Museum Abteiberg, Mönchengladbach) behandelen het heden van het museum (in het Engels).

Om het af te sluiten voeren Mare Nieborg (toekomstfilosoof/toekomststrateeg), Julia Dijkstra (junior conservator Museum More) en Cissy Gressman (spoken word artist en ‘praatjesmaker’ in het Groninger Museum) een interessant gesprek over de toekomst van het museum en delen hun eigen voorspellingen hierover.

Joep van Ruiten (redacteur Dagblad van het Noorden) verzorgt een gesproken column over het museumgebouw.

Rosa Timmer van Kunstspot (online platform voor beeldende- en toegepaste kunst) en museumdirecteur Andreas Blühm leiden het gesprek.

Muzikale intermezzo's


Vanwege het 25-jarig jubileum natuurlijk ook een feestelijke touch! Geniet in de pauzes van muziek door de getalenteerde studenten van het Prins Claus Conservatorium.

Praktische informatie

Wanneer Zaterdag 26 oktober | 14.00 - 17.00 uur
Data
  • Zaterdag 26 oktober 2019, 14:00 uur - 17:00 uur
Waar Auditorium
Prijs Vrije inloop
Taal
  • NL