Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

JuniorClub in dialoog met Uit de Kunst

Praatjes bij plaatjes door kinderen tussen de 6 en 12 jaar

JuniorClub in dialoog met Uit de kunst
JuniorClub in dialoog met Uit de kunst © Heinz Aebi

De kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum bekeken de presentatie Uit de kunst. Deze toppers hebben een verfrissend perspectief en laten je graag anders naar de kunstwerken kijken.

Jan Abel Wassenbergh en Johanna van Oyen - Elisabeth Wassenbergh (1750)
Jan Abel Wassenbergh en Johanna van Oyen - Elisabeth Wassenbergh (1750)

Isola over 'Elisabeth Wassenbergh (1750)'

"Ik heb geen hondje want mijn vader en moeder hebben geen tijd om er op te passen. Als ik een hondje zou krijgen (wat ik heel graag zou willen), zou ik een hele lieve naam bedenken. En als ‘ie heel stout is, noem ik hem tóch bij zijn lieve naam. Ik hou van schuimpoedels met al die krullen op hun hoofd. Dit hondje heeft een schattig gezichtje met lieve oogjes. Deze mevrouw past vast goed op hem. Mijn vader heeft twee vogeltjes. Een ervan heeft zwart bij z’n billen, het is eigenlijk een meisje en het lijkt of ze zwanger is."

Isola (7 jaar)

Bunna Alberda van Ekenstein - Huize Wendtstein bij Marum (-)
Bunna Alberda van Ekenstein - Huize Wendtstein bij Marum (-)

Suzanne over 'Huize Wendtstein bij Marum (-)'

"Ik denk dat dit huis heel oud is. Wat is er veel natuur, dat heb ik thuis ook maar ons huis is niet geel. Het geel hoort bij de zon, de zon is ook natuur. En de wolken, wat zijn die mooi gemaakt met olieverf. Kijk eens dichtbij, zie je die glinsters op het huis? Dat komt ook door de verf, dat glanst zo. Onderaan ziet het er uit als zand, of een pad voor auto’s. Ik zou er wel willen wonen, het liefst bovenin, maar niet op zolder."

Suzanne (8 jaar)

Alida van Houten - Zinnia's (-)
Alida van Houten - Zinnia's (-)

Riva over 'Zinnia's (-)'

"Zo zien bloemen er echt uit, daarom vind ik dit het allermooiste schilderij. Ik hou heel erg van waterlelies, vooral de witte. Want van lichte kleuren word ik vrolijk en blij. Op filmpjes kan je zien hoe waterlelies groeien, maar ik heb ze nog nooit in het echt gezien. Als ik heel klein was, zou ik op waterlelies kunnen lopen, net als een torretje. Waterlelies zijn wiebelig, als je niet oppast val je in het water. Ik heb zwemdiploma A en B, maar ik ga niet voor C."

Riva (7 jaar)