Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Online tentoonstellingen

Rolling Stones Fans bij The Palladium New York, New York, 19 juni, 1978
Rolling Stones Fans bij The Palladium New York, New York, 19 juni, 1978 © Foto door Allan Tannenbaum/Getty Images

In deze virtuele beleving van de drie verdiepingen tellende blockbuster The Rolling Stones - Unzipped (de editie die in 2020 te zien was in Groningen) kun je - waar je ook bent - dwalen door de museumzalen en alles op je gemak bekijken. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de Stones krijg je een indrukwekkend kijkje achter de schermen.

Een toegangscode voor deze virtuele beleving vol nieuwe content koop je voor € 5.

Veel plezier!

Zo werkt het

In deze virtuele beleving van het museum kun je via een link op je computer, tablet of telefoon uren dwalen door de zalen en alles op je gemak bekijken. Je komt geen andere bezoekers tegen en het is lekker rustig. Via iconen volg je de route door het museum en ga je in de entreehal met de mozaïektrap naar beneden, de tentoonstelling in, langs het appartement van de band, foto’s van de beginjaren, vele kostuums, de gitaren, het drumstel en nog veel meer. Het online bezoek duurt gemiddeld 1 uur, maar je kunt veel langer blijven kijken.

Je ziet een 360 graden-fotografieopname van de tentoonstelling Unzipped vanaf het begin van de tentoonstelling tot het eind, met als extra toegift een zaal met foto’s van de Stones, gemaakt door Andy Zuidema.

Het lijkt levensecht, maar we kunnen natuurlijk niet alles precies zo laten zien zoals dit in het echt in de tentoonstelling aanwezig is. Door beperkende rechten en soms doordat het technisch niet mogelijk is, zijn niet alle fragmenten, video’s en muziek uit de tentoonstelling te zien.

We hebben veel nog niet eerder getoonde video’s aan de online tentoonstelling toegevoegd, die zelfs niet in de echte tentoonstelling te zien zijn:

  • Haarscherpe close ups, zoals van het drumstel van Charlie Watts;
  • een spectaculaire time lapse van de opbouw van het appartement in Edith Grove (de uitvalsbasis van de Stones in de jaren ’60) en
  • de tentoonstellingsfavorieten van directeur Andreas Blühm, waarin hij vertelt over het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers.

Koop hier een ticket voor de online tentoonstelling Unzipped. Na aankoop krijg je een code en een link in je mailbox. Hiermee log je in en start je met het virtuele bezoek. Vanaf het moment dat je met de beleving start, heb je één week om deze te bekijken, daarna stopt het automatisch. Wil je langer kijken, dan zul je een nieuwe moeten kopen.

In de ruimte kun je je met je muis voortbewegen door op de hotspots te klikken óf het beeld met de je muis te 'verslepen'. Een wit rondje is vooruit, een rood rondje is achteruit.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je navigeert

Waarschijnlijk is de mail in je spambox terecht gekomen. Kijk of je de email met de titel Your access code(s) en afzender no-reply@groningermuseum.nl in je spambox kunt vinden.

De beste weergave heb je op de wat nieuwere pc of laptop.

Heb je andere vragen? Neem dan op werkdagen van 9 tot 17 contact op met het museum via 050 3666 555. Of stuur een mailtje naar webmaster@groningermuseum.nl

De online tentoonstelling en alle beelden en fragmenten zijn eigendom van het Groninger Museum en The Rolling Stones. Niets uit de online tentoonstelling mag worden gekopieerd zonder toestemming van het Groninger Museum en The Rolling Stones.

Online Groninger Museum
Online Groninger Museum © Carola de Poel, Panorama-Fotografie

Bekijk waar je maar wilt een tentoonstelling in het Groninger Museum

Beweeg door de zalen en geniet van de kunstwerken. Lees achtergrondinformatie, beluister speciale audiofragmenten of ga zelf aan de slag met creatieve opdrachten.