Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Tentoonstelling

Kinderbiënnale - A Better Place

Nu t/m zondag 3 november 2024

De Kinderbiënnale is nú te zien!

Kom doen, maken en je verwonderen. Met het thema A Better Place zet de tentoonstelling aan tot nadenken over wat een betere wereld zou kunnen zijn. Maar liefst 10 zalen vol kunst nodigen uit om te spelen, bouwen en de verbeelding de vrije loop te laten.

Grote interactieve tentoonstelling voor de hele familie

Kruip door het binnenste van de spannende Wurm van Florentijn Hofman of bouw bij De Blauwe Stad van Carolien Adriaansche en Head/Home van Isabel en Alfredo Aquilizan. Het werk van Sanne Boekel is een spel vol emoties, bij Jelle Mastenbroek prikkelen vogelgeluiden de zintuigen en in de zaal van Studio Toer gaat de bezoeker in gesprek met een wolk. Bij de werken van Florien Riezebos en Hedy Tjin wordt de tekenkunst uitgedaagd, Stefan Venbroek maakte een prachtige animatie om helemaal in op te gaan en Wang Ruobing maakt je bewust van de zee en alles wat daarin wordt achtergelaten.

Pissende IJsbeer bij het museum

Van Florentijn Hofman is nog een extra werk te zien, buiten bij het museum. Zijn Pissende IJsbeer uit zijn ongenoegen over klimaatproblemen door in de gracht te plassen. Dit statement sluit aan bij het thema en is slechts een van de vele manieren waarop de Kinderbiënnale aanspoort om na te denken over onze rol in het creëren van een betere wereld.

Bekijk wat onze ambassadeurs doen

Wil je weten wat de kinderambassadeurs en jongerenambassadeurs beleven? Welke kunstenaars allemaal meewerken? Ontdek de avonturen op Kinderbiennalegroningen.nl.

Abbe en Seth Kinderbiënnale

Een biënnale, wat is dat?

Een biënnale is een tentoonstelling of kunstmanifestatie die elke twee jaar gehouden wordt.
Het Groninger Museum organiseerde in 2021 als eerste museum in Nederland een Kinderbiënnale: een grote tweejaarlijkse interactieve kunsttentoonstelling door kinderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken werden betrokken bij alles wat bij een tentoonstelling in een museum komt kijken.

De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en vele regionale partners. Voor de realisatie van verschillende kunstwerken zocht het museum de samenwerking op met lokale en landelijke organisaties. De reusachtige worm van Florentijn Hofman is speciaal voor de Kinderbiënnale gemaakt van duurzaam karton, in samenwerking met Solidus uit Oude Pekela. De kartonproducent leverde ook karton aan de Filipijnse Isabel en Alfredo Aquilizan voor hun zaalvullende installatie Head/Home. De Royal Talens Foundation leverde het materiaal om te tekenen bij de kunst van Florien Riezebos en Hedy Tjin. Bij Bek & Verburg in de Eemshaven selecteerden de kinderen afval uit de oceaan voor het kunstwerk van Wang Ruobing. En door bewoners uit de hele provincie Groningen en het UMCG is blauw en wit afvalplastic verzameld voor De Blauwe Stad van Carolien Adriaansche.

Volg de Kinderbiënnale

Kinderen weten zelf natuurlijk het állerbeste wat leuk is. Hoe gaat het met de kinderambassadeurs en welke kunstwerken werden gekozen? Volg alle verhalen van de kinderen via @groningermuseumyoung op Instagram.

Kinderbiënnale A Better Place

Kinderbiënnale 2021-2022

Met dank aan de sponsors van Kinderbiënnale - A Better Place
Met dank aan de sponsors van Kinderbiënnale - A Better Place