Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Tentoonstelling

Willem Kolvoort - Posters voor Vera

Willem Kolvoort - 500ste poster
Willem Kolvoort - 500ste poster © Willem Kolvoort
vrijdag 10 januari 2020 t/m zondag 20 september 2020

Willem Kolvoort (1965), de bekende posterdrukker van poppodium Vera in Groningen, presenteert zijn speelse, fantasievolle en humoristische zeefdrukken in het Groninger Museum. Kolvoort ontwierp in zijn ruim dertig jaar lange carrière bij Vera maar liefst 500 verschillende affiches. De eigenzinnige ontwerpen ogen vaak brutaal - een brutaalheid die je bij een concertpodium als Vera verwacht - maar van de grappige dierfiguren die de posters bevolken gaat ook iets vertederends uit.

De tentoonstelling werd geopend vlak voor de editie 2020 van muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

Vera Art Division

Zeefdrukposters zijn voor veel poppodia in Europa een gewilde manier om concerten aan te kondigen. De eigenzinnige en bijzonder vormgegeven posters van Vera Art Division, waarvan Willem Kolvoort al meer dan dertig jaar deel uitmaakt, staan in deze traditie op eenzame hoogte.

Boek

Het boek 30 jaar Vera posters, uitgegeven door Uitgeverij Passage, geeft een totaaloverzicht van alle posters die Willem Kolvoort voor concertpodium Vera in Groningen drukte. Popjournalist Peter van der Heide en schrijver Bill Mensema verzorgden de teksten voor het boek.