Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud

Lambert Kamps

Cozy Shelter

Lambert Kamps
Lambert Kamps © Siese Veenstra

Lambert Kamps

Lambert Kamps is ontwerper en ruimtelijk beeldend kunstenaar uit Groningen. De ‘Cozy Shelter’ is een opblaasbare schuilplek. Aan de buitenzijde lijkt deze op een massief fort van zandzakken zoals je die in oorlogsgebieden tegen kan komen. De binnenzijde is een contrast met de buitenkant, die bestaat uit zachte wollen dekens en geven je direct een veilig en knus gevoel. Het object weerspiegeld de fragiele veiligheid van onze maatschappij, een veiligheid die wij als vanzelfsprekend ervaren, maar die dat niet is.

De ‘Cozy Shelter’ is opgebouwd uit ongeveer 700 meter opgeblazen slang. De slang is in lagen op elkaar gemonteerd waardoor er wanden ontstaan en er een soort grotachtig bouwwerk tot stand komt. De buitenkant is gemaakt van een goud/zandkleurige stof en ziet eruit als een grote gouden ‘bubble’. De binnenkant bestaat uit zachte, wollen dekens in pastel kleuren, je kan er rondlopen, chillen en genieten van de atmosfeer.

Let op: door verscherpte coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om in het kunstwerk Cozy Shelter te kruipen. Je kunt het natuurlijk wel van de buitenkant bewonderen.