Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

De herfstvakantie in het Groninger Museum

maandag 4 oktober 2021
Kinderbiënnale 2021-2022, foto gemaakt door Siese Veenstra
Kinderbiënnale 2021-2022, foto gemaakt door Siese Veenstra

De herfstvakantie in het Groninger Museum

Gezinnen met kinderen hoeven zich deze herfstvakantie niet te vervelen want het Groninger Museum biedt allerlei verschillende activiteiten aan. Zo kan iedereen de Kinderbiënnale beleven en meedoen aan leerzame workshops. De herfstvakantie biedt ook de laatste kans om de tentoonstellingen Alida Pott en The Show Must Go On te bezoeken, die eind oktober verdwijnen.

In de herfstvakantie organiseert het Groninger Museum extra activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen een speurtocht doen of Museuminspecteur worden en zo een Kinderbiënnale goodiebag verdienen. Met inspiratie van de Kinderbiënnale maken bezoekers hun eigen creatie in het inloopatelier, dat in de vakantie net als het museum iedere dag open is.

Workshops
Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober geeft kunstenaar Pan Vanitcharoenthum een workshop in het tekenen van een digitaal landschap. Door een bloem of een dier te tekenen en deze in een landschap te plaatsen, maken deelnemers hun eigen paradijs. Pan Vanitcharoenthum heeft zich voor deze workshop laten inspireren door Kinderbiënnalekunstenaar Donna Ong en haar natuurlijke werelden.

Workshops
Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober geeft kunstenaar Pan Vanitcharoenthum een workshop in het tekenen van een digitaal landschap. Door een bloem of een dier te tekenen en deze in een landschap te plaatsen, maken deelnemers hun eigen paradijs. Pan Vanitcharoenthum heeft zich voor deze workshop laten inspireren door Kinderbiënnalekunstenaar Donna Ong en haar natuurlijke werelden. Kunstenaar Layla May Arthur heeft zich ook laten inspireren door Donna Ong. Zij geeft op zaterdag 23 en zondag 24 oktober een workshop in het maken van een papieren landschap. Hoe meer bezoekers meedoen, hoe groter het landschap wordt. De workshops zijn van 12 tot 16.45 uur en gratis toegankelijk op vertoon van een museumticket. Op groningermuseum.nl/herfstvakantie staat een overzicht van alle activiteiten.

Kinderbiënnale
De Kinderbiënnale is een grote interactieve kunsttentoonstelling in het Groninger Museum. Bezoekers worden uitgedaagd om aan kunstwerken mee te doen of dingen te ontdekken: het Bamboe Bibber Bos van Bert Schoeren gaat trillen als het wordt aangeraakt en bezoekers maken hun eigen augmented reality graffiti samen met het WERC Collective. Voldoende te doen dus in de eerste Kinderbiënnale van Nederland.

En er is méér
Naast de Kinderbiënnale zijn er nog meer tentoonstellingen te bezoeken in het Groninger Museum. Zo is The Show Must Go On verlengd tot en met 24 oktober. Een niet eerder vertoonde mix & match uit de Groninger Museum-collectie: oude en nieuwe kunstwerken zijn speels met elkaar gecombineerd. Barokke portretten van de achttiende-eeuwse Groninger familie Sichterman naast hedendaagse modeportretten door Inez van Lamsweerde, gevolgd door druksels van H.N. Werkman en grafiek van Andy Warhol.

De verfijnde aquarellen van de tentoonstelling Alida Pott zijn ook zeer de moeite waard. Alida Pott was het eerste ‘dameslid’ van de Groningse kunstenaarsvereniging De Ploeg en tevens één van haar meest getalenteerde kunstenaars. In dertig werken laat de tentoonstelling de expressiviteit en eigenzinnigheid zien die zo kenmerkend zijn voor haar stijl. De tentoonstelling Alida Pott is nog te zien tot en met 31 oktober.

Benieuwd geworden naar The Show Must Go On en Alida Pott? Tickets zijn verkrijgbaar op groningermuseum.nl. Tijdens de herfstvakantie is het Groninger Museum ook op maandag 18 en 25 oktober geopend.