Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring

Naar hoofdinhoud
Overzicht
Nieuwsbericht

Nieuw interieur Café Groninger Museum

dinsdag 7 maart 2023
Café Groninger Museum
Café Groninger Museum © Douwe de Boer

Nieuw interieur Café Groninger Museum

Groningen is een nieuw café rijker met een pracht-interieur: Café Groninger Museum. De Nederlandse kunstenaar/ontwerper Maarten Baas tekende voor het nieuwe interieur. Het nieuwe museumcafé aan het Museumeiland 1 in Groningen is dinsdag t/m zondag open van 11-17 uur en ook te boeken voor speciale gelegenheden.

Het nieuwe concept CAFÉ is ontwikkeld door de Vermaat Groep, het Groninger Museum en Maarten Baas en is volgens Baas ‘eclectisch, een beetje maf en een allegaartje van verschillende stijlen’. Inspiratie hiervoor was de huiskamer van Baas zelf.

Thuis met een Mediterraans tintje
CAFÉ is een huiskamer voor meer dan alleen museumbezoekers. Gasten met én zonder museumkaartje zijn van harte welkom de zintuigen te laten prikkelen tijdens een hapje en een drankje. De menukaart heeft invloeden uit Italië omdat Alessandro Mendini, de architect van het museum, Italiaans was en invloeden uit Portugal omdat dat het favoriete land van Maarten is. In CAFÉ vind je een palet aan culturele en artistieke activiteiten waarbij er aansluiting wordt gezocht met de stad. Ook organiseert CAFÉ (on)regelmatig events.

CAFÉ is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties ook maandag geopend.